Direksiyon Uygulama Sınavları Değişti!

7
27189
surucu-kursu

Direksiyon sınavı, pek çoğumuz için oldukça zorlayıcıdır. Hiç zorlanmayacağını düşünenler için de en azından bir parça stres sebebi olabilir. Bakanlık, bu konuda yeni bir adım attı. Artık direksiyon uygulama sınavları tek bir merkezden ve eş zamanlı olarak denetlenebilecek. Direksiyon sınavındaki yenilik hakkında detaylar şöyle…

Direksiyon Uygulama Sınavları Değişti!

Artık direksiyon uygulama sınavları anlık olarak takip edilip denetleniyor. e-Trafik modülü sayesinde özel kurslar tarafından organize edilen direksiyon sınavları online olarak takipte. Böylece sınavların denetimi de sağlanacak.

Uygulamalı direksiyon sınavlarının kalitesini ve denetlenebilirliğini arttırmayı amaçlayan e-Trafik modülü, oldukça işlevsel görünüyor. 2023 yılına kadar ülke genelinde uygulama birliği ve tam bağlantı ile oldukça başarılı bir çalışma hedefleniyor.

5 ay önce başlayan uygulama, ülke genelinde eş zamanlı denetim seviyesine ulaştı. Uygulama bilgisayar, tablet ve akıllı telefon ile takip edilebilecek. Bakanlık tarafından ayrıca Trafik Adam isimli bir animasyon film hazırlatıldı.

Yeni Direksiyon Sınav Sistemi Şöyle İşliyor

Sistemin sunacağı avantajlar üzerine aşağıdaki başlıkları sıralayabiliriz.

Başkasının Yerine Direksiyon Sınavına Girme Devri Bitiyor!

Öncelikle bu sistemle sınava giren sürücü adayının kimlik bilgileri anında sorgulanacak. Tabletle öğrencinin resmi çekilecek ve merkezi sisteme gönderilerek anlık bir eşleştirme yapılarak sınavda başkasının yerine girme devri tamamen bitecek.

Sınav Sonucu Anlık Olarak Sisteme Girilecek

Diğer yandan denetleyici ve sınav komisyonları, notlar tablet ve telefon üzerinden anlık olarak sisteme girecekler. Böylece verilen not üzerinde bir değişiklik yapılma ihtimali de ortadan kalkacak.

Sınav Sonucu Yarım Saatte Öğrenilecek!

Sınav sonucu yarım saat içinde online olarak öğrenilecek. Tüm işaretlemeler tablet PC üzerine işlenecek. Direksiyon sınav sonucu online olarak sisteme yüklenecek.

Sınavların Başarısı Denetlenebilecek

Sınav sonuçları üzerinden bir istatistik de elde edilecek. Bu veri çok değerli. Çünkü böylece adaylar en çok hangi kısımlarda başarısız oluyor konusu da çok daha net tespit edilebilecek.

10 Milyon Tasarruf Sağlanacak!

Hem kağıt, evrak hem de zaman kaybı ortadan kalkmış olacak. Sadece kağıt tasarrufu açısından yılda on milyon Tl tasarruf da hedefleniyor.

Bu arada direksiyon sınavında 2 kere stop ettirmek, emniyet kemeri takmamak sınavdan başırısız olmanın ana kriterleri arasında.

 

7 YORUMLAR

  1. Önceden ne kolaydı herkes ehliyet alıyordu. Şimdi zorlaşması daha iyi oldu. Böylece önüne gelen ehliyet alamayacak. Hak eden alsın arkadaş. Trafik canavarlarına ihtiyacımız yok.

  2. Bu sınavlarda bir sürü kişi haksız sınav üçreti alıyor alakası olmayanlara bile görev yazılıp havadan para ödeniyor devletin mali deniz yemeyen keriz bunları esas düzeltilmeli

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here