Chrysler CES 2022 ‘DE Elektrikli Modelini Tanıttı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada Eyaletinde bulunan Las Vegas şehrinde, 5-7 Ocak 2022 tarihleri arasında düzenlenen CES 2022 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda teknoloji firmaları ürünlerini tanıtıyor.

Chrysler yeni elektrikli otomobil modeli “Airflow Concept” tanıtımını gerçekleştirdi. Model, fuarda sergilenen ve otomobilin geleceğine ışık tutacak teknolojilerden biri olarak yerini aldı.

Chrysler CES 2022


1Kısa Bir Bakış: Chrysler

Otomobil endüstrisinde hizmet veren Chrysler, 1925 yılında Walter Chrysler tarafından kurulmuştur ve merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde Auburn Hills, Michigan’da bulunmaktadır.

Kuruluş 1930’da Dodge markasını bünyesine katmış ve Amerika’nın en geniş servis ağına sahip otomotiv firması haline gelmiştir. Chrysler, Dodge, Plymouth ve Jeep markaları adı altında üretim yapmaktadır.


2CES 2022 ’de Chrysler Airflow Concept Tanıtıldı.

Las Vegas’da düzenlenen CES 2022 Fuarı’nda; yeni telefonlardan traktörlere, yeni nesil otomobillere kadar pek çok farklı alanda teknolojiler tanıtıldı. Pandemi nedeniyle Apple gibi markaların çekildiği fuarda; Chrysler yeni elektrikli otomobil modeli “Airflow Concept”i tanıttı. Model, fuarda sergilenen ve otomobilin geleceğine ışık tutacak, teknolojilerden biri olarak yerini aldı.


3Chrysler Airflow Concept, Tasarımıyla Tam Not Aldı

Chrysler, yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştıkları, yeni nesil teknolojiye sahip, elektrikli model Airflow Concept’i tanıttı. 2028 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil üretimine geçmeyi planlayan Chrysler ’in bu modeli yüzde yüz elektrik ile çalışıyor.

Airflow markanın geçmişte de kullandığı bir ad. Bu yeni nesil elektrikli modelde de aynı ismi kullanmış. Aracın kabini ve iç alanı, her sürücü ve yolcu için özelleştirilmiş.

640 kilometre menzil kapasitesine sahip modelde iki adet motor bulunuyor. Bu motorların her biri 201 beygir gücüne sahip.

Yeni nesil Airflow 3 otonom sistemle donatılmış durumda.


4CES 2022 ’de Teknoloji Şirketleri Yeni Ürünleriyle Görücüye Çıktı

Sony, yeni bir ekran teknolojisine sahip ilk tüketici televizyonunu tanıttı. QD-OLED ekran teknolojisinin ekran parlaklığını artırdığı belirtiliyor.

Dünyanın önce gelen çip ve işlemci üreticisi AMD, Ryzen 6000 serisi işlemcisini tanıttı. Öte yandan Nvidia 3070 Ti ve 3080 Ti adındaki grafik işlemcilerini tanıttı.

Telefonlarıyla dünyanın öncü kuruluşlarından olan Samsung, S21 ailesinin ucuz üyesi S21FE’yi tanıttı. Şirket ayrıca dünyanın ilk 4K 240Hz oyun monitörünü de kullanıcıların beğenisine sundu.

CES 2022’de sürücüsüz traktör tanıtıldı. Deere Traktör Şirketi tarafından üretilen insansız traktör; tarımdaki makineleşmenin ve insansızlaşmanın son örneği ve GPS, kamera ve yapay zekayla donatılmış durumda.

Güney Koreli teknoloji devi LG, CES 2022’de, pek çok ürünü ile birlikte; G2 OLED televizyonunu görücüye çıkardı. G2 serisi 55 inç ve 95 inç arasında değişen seçeneklere sahip.


İkinci El Otomobil İlanları

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Tekerinize taş değmesin.


 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here