Brabham Yeniden Yollarda!

0
4860

Superspor otomobiller ilginizi çekiyor mu? Peki, sınırlı sayıda üretilen ve adeta gizli garajlarda tasarlanan gizemli spor otomobiller…Bu haberimiz tam size göre o zaman.

1960’lı yıllarda yarış pilotu kariyerini bırakıp yarışlar için mükemmel motorlar tasarlamayı kafasına koyan ancak hayatını kaybedince hayalleri yarıda kalan bir babanın ve onun hayallerini bugüne taşımakta kararlı olan bir oğulun hikayesi: Brabham BT62 

1960’lar spor otomobil üretme heyecanıyla yola çıkan ve o zaman gerçekten büyüklerin de soluğunu kesen bir marka gördük: Brabham. Marka, bir süre üretimi durdurmuştu. Şimdi eski test pilotu ve otomobil tasarımcısı Jack Brabham’ın oğlu David Brabham, işe kaldığı yerden devam ediyor. Son üç yıldır üzerinde çalıştıkları Brabham BT62 modeli, müthiş bir superspor otomobil olarak sahneye çıkmaya hazır. Performansı ve yenilikçi tasarımıyla pek çok ünlü sperspor modeline kafa tutan araç, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Araçta 5,4 litrelik atmosferik V8 motor görev yapıyor. Brabham’ın motoru 710 HP güç ve 667 tork verisi üretiyor. 

Karoser malzemesi olarak karbonfiber kullanılmış. Toplam ağırlık 792 kg. Ortadan motorlu ve arkadan itişli olan araç, 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla ilerliyor. Sade bir görünümü olan sperspor otomobilin iç mekanında karbonfiber alcantara kullanılmış. 

12 inçlik multi medya sistemi kokpitin dikkat çeken detayı. Formula 1 otomobillerindeki gibi bir direksiyon simidi var şimdilik Brabham BT62 modelinden sadece 35 adet üretildi. Fiyatı ve diğer detaylar henüz net değil. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here