Wuhan’dan dünyamıza yayılan Covid-19 salgınından sonra her alanda artık ‘yeni normal’ uygulamalar karşımıza çıkıyor. Yine hastalığın çıkış yeri olan Wuhan’da yapılan son anketlere göre insanlar toplu taşıma kullanmaktan kaçınıyorlar. Bu süreçte artan taksi kullanımı ile beraber, BiTaksi ve Fiat güçlerini birleştirerek ‘kabinli taksi’ projesini hayata soktu.

BiTaksi’nin fikirleri Tofaş AR-GE mühendisleriyle gerçeğe dönüştü. Bu sistemle beraber araç içinde, sürücü ve yolcunun teması tamamen kesiliyor. Bağımsız hava filtreleri sayesinde aynı araç içinde adeta farklı hava solunmuş oluyor.

bi taksi ve fiat covid işbirliği

Covid-19 Mikrobuna Geçit Vermiyor

İlk etapta Fiat Egea model araçlar için üretilen bu panellerin montajını BiTaksi gerçekleştirdi. 9 temmuz itibariyle yollara çıkan araçlar şimdilik 100 adetle sınırlı durumda. Araç içindeki panel Kovid-19 virüsünün geçemeyeceği bir filtre sistemine sahip olduğu için sürücü ve yolcu arasında bulaşma riski minimuma indirilmiş oluyor.

Kabinli Taksi Projesi Yaygınlaştırılacak

Şuan için Egea Easy donanım seviyesi araçlar için üretilen bu sistem ilerleyen süreçte ise bütün Egea donanım seviyesindeki araçlar için üretilecek. Tüm Türkiye’de hizmete sokulmak istenen sistemi kullanıcılar yetkili bayi ve teknik servisler üzerinden satın alabilecek. Bu panel için istenen ücret ise KDV ve montaj dahil 2.500 TL olacak.

Kabinli Taksi Hizmeti Nasıl Kullanılır?

bi taksi ve fiat covid işbirliği

BiTaksi sitesi üzerinden verdiği bilgilerde ‘sıfır temaslı yolculuk’ için yapılması gerekenleri paylaştı. İlk olarak BiTaksi uygulamasının ana sayfasında yer alan kabinli seçeneği seçilerek gidilecek adres bilgisi giriliyor. Ardından ‘BiTaksi Gönder’ butonuna basılıyor. Son olarak ödeme işlemi ise yine uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu şekilde gerçekleşecek olan güvenli yolculuk için herhangi bir ekstra ücret talep edilmiyor.

Rekabete Farklı Bir Boyut

Kabinli Panel sistemine ilgi giderek artacağa benzerken yolcuların ulaşımlarını bu taksiler ile gerçekleştirmek isteyecekleri öngörülüyor. Sektör içinde yeni bir rekabet dalı olan bu sisteme sahip olmak için yapılması gerekenler ise şu şekilde; araç sahipleri BiTaksi ile iletişime geçtikten sonra Fiat yetkili servisine yönlendiriliyor. Montaj işlemi ardından Fiat’tan alınan sertifika ve araç plaka bilgisi BiTaksi’ye bildiriliyor. Bu araçlar sistem üzerinden ‘kabinli taksi’ kategorisine taşınarak işlem gerçekleşmiş oluyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here