Fiat Sınır Tanımıyor. Pazar Payı %22’leri Buldu

0
993

Fiat Egea 3 Farklı Kategoride En Çok Satan Kompakt Sınıf Model Oldu. 

Fiat; Ağustos ayında en çok tercih edilen marka oldu. Marka 13 bin sattı. 469 otomobil ve kamyonet; Türkiye, otomobil pazarının yüzde 22’sini oluşturdu. Egea model ailesi sedan, hatchback ve station wagon gövde seçenekleri ile 3 farklı kategoride en çok satan kompakt sınıf model oldu.

Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarının Lideri Fiat

Geçen yıl ve bu yılın ilk 8 ayında  otomobil ve hafif ticari araç pazarının tümünün lideri olan Fiat; Temmuz ve ağustos aylarında hem genel hem de otomotiv pazarında en çok tercih edilen marka Fiat Egea, Ağustos ayında da en çok satan otomobil unvanını korudu.

Fiat Marka ‘sının Satış Başarısında Egea Kadar Doblo ve Fiorino’nun da Payı Büyük

Lansmanından bu yana beş yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olan Egea, Ağustos ayında 8 bin 127 adetlik satışla yüzde 18,3 pazar payı elde etti. Bu dönemde Fiat’ın hafif ticari araç satışları 5.178 adet olarak gerçekleşti. Fiat’ın satış başarısında Egea kadar Doblo ve Fiorino’nun yüksek performansları en önemli faktör iken; Markanın satışları içinde yerli üretimin payı yüzde 95 oldu.

Marka Direktörü Altan Aytaç;

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç

2020 yılındaki performansı değerlendiren Marka Direktörü Altan Aytaç; “Geçtiğimiz yılın ardından, 2020 yılında da binek ve hafif ticari araç pazarındaki liderliğimizin ve yanı sıra son iki ayda otomobil pazarında en çok tercih edilen marka olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Egea modelini satışa sunduğumuz 2015 yılında “İyi bir otomobil aynı zamanda ulaşılabilir olmalı” demiştik. Pandemide yeni araç sahipliğine yönelim arttı. Biz de bu süreçte müşterilerimizin yanında olduk. Farklı ihtiyaçlara uygun modellerimiz, ulaşılabilirliğimiz ve dönemin gerekliliklerine uygun olarak; ürettiğimiz çözümlerle talebe yanıt verdik. Geldiğimiz noktada, müşterilerimizin araçlarından duydukları memnuniyet ve deneyimleri sonrasındaki; yüksek tavsiye oranları bizim için çok değerli. Egea Hatchback modelimize de büyük ilgi var. Son 5 yıldır Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili olan Egea’nın satışa sunulduğu günden bugüne toplam satış rakamı 230 bin adede yaklaştı.” diye konuştu.

2.El Fiat Egea İlanlarına Buradan Ulaşabilirsiniz >>>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here