Anibal İkon Modeliyle Tanışın!

0
1173

Kanadalı yeni otomobil üretici sahneye hızlı bir çıkış yaptı

Adını giderek daha fazla duymaya başladığımız Anibal Otomobil, Porsche markasının Kanada’daki bir iştiraki. Porsche marka araçların performans ve tasarım konusunda güçlendirilmiş versiyonları olan Anibal modelleri, yarışlarda boy gösterdikçe dikkatleri üzerine çekiyor. Performans araçları sizin için çok çekiciyse Anibal markasından haberdar olmak isteyeceksiniz.

Anibal Otomotiv Markası Piyasayı Etkiledi Bile!

Carbonfiber ve fiberglass metaryeller kullanılarak hafifletilen araçlar, motorun performansını arttırırken sürekli AR-GE ile geliştirilen tasarım epey dikkat çekici. Marka, yüksek performansı mühendislik ve tasarımla birleştirmeyi başaran nadir otomobil üreticilerinden biri olmaya hazır.

Porsche& Anibal İşbirliği

2000’li yılların başlarından beri Porsche modelleri üzerinde performans ve tasarım odaklı gelişmeler sağlayıp Porsche markasına daha üst seviyeden bakmayı sağlayan Anibal, bu yıl ilk kez tamamen kendi markası ile yola çıktı. Kanadalı otomobil markası, geliştirdiği son model ile epey dikkat çekti. Özellikle de motor sporları meraklıları için gerçekten özel bir sonuç çıkmış ortaya.

Anibal Ikon Modeli

Anibal markasının ilk kendi logosunu taşıyan aracı olan Ikon modeli, 918 Spyder’dan esinlenerek geliştirilmiş. 920 beygir gücündeki bu araç, gerçek bir performans otomobili. Gelelim Anibal İkon’un özelliklerine.

Gövdede tamamen karbonfiber malzeme kullanılmış. Böylece oldukça hafif bir gövde elde edilmiş. 3.8 litrelik 6 silindirli biturbo motor da 920 beygir güç elde ederek karbonfiber malzemenin sağladığı hafifliğin yardımıyla performansı katlıyor.

Anibal ikon 100km hıza 2.4 saniyede ulaşabiliyor. Aracın 1.542kg olan toplam ağırlığına ek olarak fren sistemi ve süspansiyon yapısı da performans için önemli detaylar.

Anibal İkon Kaç Tane Üretildi?

Her özel otomobil gibi İkon da sınırlı sayıda üretildi. Dünyada bu araca sahip sadece 55 kişi olacak. Onlar da muhtemelen İkon’u performans amaçlı kullanacak.

Yeni markalar ve otomobil modellerinden haberdar olmak için arabam.com haberler sayfasını takip edebilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here