Fransız otomobil üreticisi Peugeot, Paris Otomobil Fuarı‘nda Elektrikli otomobillerini kapsayacak yeni konseptini duyurdu. Kısa süre sonra piyasaya sürülecek yeni konsept Inception, “e-Native” olarak adlandırıldı ve önümüzdeki dönemde üretilecek olan Peugeot EV’lerde karşımıza çıkacak. Yeni konsept elektrikli otomobillerin tasarım ve teknolojik özelliklerinin ip uçları ise bir ön gösterim ile bizlerle paylaşıldı. Markanın yeni vizyonunu yansıtan yeni konsepti Peugeot Inception‘u birlikte inceleyelim.

Peugeot CEO’su Linda Jackson, yakın zamanda e-Native modellerinin ön gösteriminin yapılacağını belirterek; “Modellerimizi elektrikli hale getireceğiz ve önümüzdeki iki yıl içinde beş elektrikli modeli piyasaya süreceğiz. Bu, 2025’te Peugeot’nun her modelinde %100 elektrik önerisine sahip olacağı anlamına geliyor. Aynı zamanda, elektrik motorları için tasarlanmış platformlara dayalı yeni nesil modellerin lansmanına hazırlanıyoruz. Önümüzdeki haftalarda tanıtacağımız Peugeot Inception Concept’in göstereceği şey bu. Peugeot Inception Concept, markanın yeni %100 elektrikli çağını 2030’dan itibaren Avrupa’da satılan tüm Peugeot modellerinin %100 elektrikli olacağı vaadiyle başlatacak” dedi.

Konseptin Uygulanacağı İlk Modeller e-308 ve Peugeot 408 Olacak!

 

peugeot inception

Markanın geçtiğimiz yıl tanıttığı STLA tasarımları ile çokça benzerlik gösteren yeni tasarımı 800 kilometreye kadar menzile sahipti. e-208 ve e-2008 dışında iki yeni model daha aileye katılacak ve Inception vizyonuyla uyumlu üretilecek. Yeni otomobiller arasında elektrikli Peugeot e-308 ve Peugeot 408 yer alacak. Üretilmeden önce ise E-Native olarak adlandırılan yeni modellerin ön gösterimleri bizlerle paylaşılacak.

Peugeot Inception Konseptinde Bizi Neler Bekliyor?

 

Yeni konsept ile birlikte iç mekanda önemli değişiklikler yer alacak. i-Cockpit yenilenerek karşımıza çıkacak. Ayrıca yeni teknolojik donanımlarda karşımıza çıkmasıyla sürüş konforu da geliştirilecek. Bunun dışında farklı direksiyon tiplerinin kullanılabileceği konuşuluyor. Markanın daha önce de kullandığı LED dişler de yeni konsepte kullanılacak. Son olarak yeni tasarım dili ile birlikte marka çizgisinden çıkmadan yeni bir döneme girilecek.

Sıfır KM Peugeot Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here