İkinci nesil Toyo-Baru serisi, 2022 Toyota GR86 ‘nın piyasaya sürülmesiyle tamamlandı. Daha önce olduğu gibi, Subaru BRZ’nin sanal bir ikizi ve bir kez daha arkadan çekişli bir düzen ve doğal olarak havalandırmalı bir sıralı dört silindir motora sahip. GR takma adının ismine eklenmesi Toyota’nın Gazoo Racing bölümüne atıfta bulunuyor.

2.4 Motor Hacmine Sahip

İyileştirmeler, önceki nesil 86’ya göre sayısızdır. Bunların başında daha büyük hacimli düz dört silindir motor yer alıyor. 2.4 litrelik motor hacmi, Toyota’nın küresel özelliklerine göre 232 beygir gücü ve 184 newton metre tork ürettiği söyleniyor. Ancak GR 86’nın ABD versiyonunun Subaru BRZ ile aynı 228 beygir gücünde derecelendirileceğini düşünüyoruz. İsteğe bağlı altı ileri otomatik şanzıman ile altı ileri manuel şanzıman standart halde kullanıcılara sunulacak.

Şaseler Farklılık Gösterebilir

Şasi iki model arasında paylaşılırken Toyota, GR 86’yı BRZ’ye kıyasla farklı bir şekilde işlemek için ayarladığını iddia ediyor. Ancak şirket, bunun ne anlama geldiğine dair henüz detay vermedi. Bu yüzden her iki spor otomobili de direksiyonun arkasından ayırıp ayırt edemeyeceğimizi görmek için ilk önce test sürüşüne çıkmamız gerekli.

2022 Toyota GR86 Görünüş Olarak Da Farklı

2022 toyota gr86

Ayrıca Toyota’yı, Subaru’ya kıyasla farklı bir ön ızgaraya ve süs parçalarına sahip farklı ön ucuyla da ayırt edebileceksiniz. Arkadan ise herhangi bir farkı tespit edemiyoruz. İç mekanlar, bilgi-eğlence ekranları ve markaların logoları dışında neredeyse aynı görünüyor.

Hem BRZ hem de GR 86’nın 31.000 $(251.000 TL vergiler hariç) civarında başlamasını bekleniliyor. Bu sonbaharda ABD’ye gelmesi planlanan BRZ, 86’dan önce ülkemize ulaşacak. Toyota, versiyonunun Japonya’da sonbahara kadar satışa sunulmayacağını söylüyor. Bu yüzden daha önce ABD pazarıyla ilgili daha fazla ayrıntıyı öğreniyoruz. 2022 Toyota GR86 ve Subaru BRZ için bizi takip etmeye devam edin.

Sağlıcakla Kalın…

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here