Yeni Toyota Corolla Hibrit

3
2635
Yeni Toyota Corolla

Toyota, sedan ve hatchback karoserlerinde yeniden Corolla adı altında ilerlemeye başladı. Dünyanın en çok satan arabası ünvanını hala elinde bulunduran model bu rekoru kaybetmeyi düşünmüyor. Dünya’da süregelen en yeni teknolojileri ve motor seçeneklerini ilk olarak gördüğümüz model bu sefer de karşımıza 1.8 litrelik geliştirilmiş hibrit versiyonu ile geldi. Geliştirilmiş donanım seçenekleri, sunduğu konfor odakları ile de göz doldurmaya devam ediyor.

TOYOTA COROLLA HİBRİT TASARIM ÖZELLİKLERİ

Eski versiyonuna oranla daha sert çizgilere sahip olan Corolla, boyutlarına bakıldığında daha da büyüdüğünü hissettiriyor. Ön tampon kısmında ince LED far grubu araca agresiflik katarken, sis lambalarının yerine kullanılan L şeklindeki krom süslemeler dikkat çeken detaylardan. Farların içine girinti yapmış olan kromaj süslemeler otomobili farklı kılan özelliklerden. Arka tasarımında yer alan yer alan parlak siyah detaylar ise modelin sportifliğine vurgu yapmış nitelikte.

TOYOTA COROLLA SEDAN

TOYOTA COROLLA İÇ MEKAN ÖZELLİKLERİ NELER?

Hem malzeme hem de ortaya konulan işçilik bakımından eski versiyonlarına kıyasla gözle görülür bir değişikliğe uğrayan Toyota’nın c sedanı, premium farkını hissettiriyor. Baş ve diz mesafesi olarak segment standartlarını karşılayan modelde, koltuk döşemeleri kullanıcıları sarar nitelikte yapılmış. 10” boyutunda donanım paketine göre gelen bilgi eğlence sistemi, 7” lik TFT gösterge ekranı, araç içi döşemelerde kullanılan renk varyasyonları modeli cazip kılan özelliklerden.

TOYOTA COROLLA İÇ MEKAN

TOYOTA COROLLA TEKNİK ÖZELLİKLER NELER?

1.2 litrelik turbo benzinli motorun yanı sıra, 1.8 litrelik içten yanmalı atmosferik motor ve elektrikli motor birlikte 120 beygir güç üretiyor. E-CVT şanzıman ve önden çekişli aktarma ile kombine edilmiş motor iyi işler çıkarıyor.

  • Yakıt Tipi: Benzin ve elektrik
  • Motor Silindir Hacmi: 1798 cc
  • Toplam Gücü: 122 beygir
  • Elektrikli Motorun Maksimum Gücü: 53 kW
  • Benzinli Motorun Maksimum Gücü: 72 kW/98 HP 5200 d/d
  • Elektrikli Tork: 163 Nm
  • Benzinli Tork: 142 Nm

TOYOTA COROLLA HIZLANMA VERİLERİ

0-50km/s Hızlanma: 4,0 sn

0-80km/s Hızlanma: 7,8 sn

0-100km/s Hızlanma: 11,4 sn

0-120km/s Hızlanma: 16,0 sn

0-130km/s Hızlanma: 18,9 sn

0-400m: 18,1 sn

Maksimum Hızlanma: 180km/s

Tatminkar rakamlara sahip C segmentinin vazgeçilmez modeli Hibrit motor seçeneğinde de iddialı durumda. Türkiye’de 166.500 TL fiyat bandına sahip model rakiplerine rekabetçi yapısı ile göz dağı vermeyi başarıyor.

Makam Aracı Yeni Toyota Corolla Hibrid!

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here