McLaren 2011’de MP4-12C ile üretim arabası havuzuna ayak bastığından beri, piyasaya sürdüğü diğer tüm modeller aynı temel mimari üzerine inşa etmişti. Ya da bu mimarinin bir evrimi olmuştu. Elbette, bu tasarımlardan bazıları Monocell ve diğerleri Monocage olarak adlandırıldı; bazılarının 3.8 litrelik V-8’leri ve diğerlerinin 4.0 litrelik V-8’leri vardı ve hibritti. 2022 McLaren Artura hakkında nasıl bilgiler yer almaktadır?

2022 McLaren Artura Birçok Yeniliği Barındırıyor

Ancak şimdiye kadar McLaren , McLaren’in hiyerarşisinin altındaki 570S’nin yerini alan 2022 Artura’yı piyasaya sürdüğünden daha büyük bir otomotiv görevini üstlenmedi . Paketi açacak çok şey var, ancak anlayın ki Artura tamamen yeni bir motor, yeni bir şanzıman, yeni bir McLaren fabrikasında inşa edilmiş yeni bir karbon fiber gövde, yeni bir elektrik mimarisi ve yeni bir hibrit motor içeriyor.

Geniş boru kanalları, egzoz manifoldları ve çift turboşarjlar için bir sıcak ve konfigürasyonunda düzenlenmiş temel oluşturur. Konvansiyonu bozan ve egzoz valflerini iki silindir sırasının yarattığı kanalın içine yerleştiren bu tasarım, orta motor uygulamaları için pek popüler değildir. Çünkü bileşenleri soğuk tutmak daha zordur, ancak McLaren’in çözümü turboları ve manifoldları sızdırmaz hale getirmekte bulmuştur. Bir tür baca ve motor bölmesinin geri kalanından yalıtılmıştır. Geniş yan havalandırmalarla beslenen radyatörlerin arka tarafından gelen hava akımı, turboların üzerinden ve motor kapağının üstündeki egzoz görünümlü borudan yukarı doğru akar.

Büyük bir Motora Sahip

120 derecelik bir  karşı diz sarsıntısı tepkisi nasıl böyle akıcı olabilir? Ancak egzoz ve turboşarjlar da dahil olmak üzere bir bütün olarak alındığında, V-6’nın uzunluğu 7,5 inç daha kısa, yüksekliği 1,6 inç daha düşük ve genişliği önemli ölçüde 8,7 inç daha dar. McLaren’de güç aktarma organı başkanı Richard Jackson, M630’u “çok yoğun bir motor küpü” olarak adlandırıyor.

Aynı Zamanda Hibrit

Hibrit güç aktarma organı, McLaren Carbon Lightweight Architecture için MCLA adını verdiği McLaren tarafından yapılan yeni bir karbon fiber teknenin arkasındaki alüminyum bir alt yapıya monte ediliyor. Ancak MCLA sadece küvet değildir; ayrıca arabanın önündeki alüminyum çarpışma yapısını ve yeni bir ethernet tabanlı elektrik mimarisini içerir. Ethernet elektriği, bant genişliğini artırırken ve kablosuz güncellemeleri etkinleştirirken ağırlıktan tasarruf sağlamıştır.

2. El Satılık Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here