Elektrikli Toyota Prius 2019’a Hazır!

0
7470
2019 Toyota Prius

2019 Toyota Prius özellikleri nasıl? Elektrikli Toyota Prius motoru hakkında neler söyleniyor. Toyota Prius 2019 modeli ne zaman Türkiye’de olacak? Yeni Toyota Prius hakkında detaylı bir haber arıyorsanız okumaya devam edin…

Toyota Prius 2019

2019 Toyota PriusToyota’nın elektrikli modelleri tüm dünyada çok tutuluyor. Hatta elektrikli Toyota modelleri, en çok satanlar listesinin tepesinde. Markanın gelecek hedefi de zaten tamamen elektrikli olmak. Elektrikli Yaris ve Prius da en fazla tercih edilenler. Peki, Toyota Prius 2019 hakkında yeni haberler neler?

Bu otomobili otomobil tarihinde çok özel kılan bir özellik var: Dünyanın ilk seri üretim hybrit motorlu aracı olması. İlk Prius 2005 yılında piyasaya sürülmüştü. Bundan sonra bir kaç kez makyajlandı. Toyota Prius 2019 modeli ise tasarım ve teknik açıdan bir parça değişti. Ancak bu, bir makyaj operasyonu değil.Peki, neler değişti?

2019 Toyota PriusÖncelikle 4 tekerden çekiş sistemi epeyce güçlendirilmiş. Yeni elektrikli motor ile selefine göre daha güçlü performans sağlanmış. Bataryada da önemli bir revize söz konusu. Ana malzemesi nikel ve metal karışımı olan batarya arka koltukların altına yerleştirilmiş. Teknik açıdan bataryadaki en önemli iyileştirme çok soğuk havalara da dayanıklı olması.

Toyota Prius 2019 Motoru

2019 Toyota PriusMotorda 2 adet elektrikli ünite ile 1,8 litrelik bir benzinli motor kombinasyonu var. 4 silindirli Toyota Prius’un motoru CVT şanzımanla kombine edilmiş.

Toyota Prius 2019 fiyatı henüz paylaşılmadı. Ancak daha güçlü motor, daha uzun menzil ve daha güncel tasarım, onu önümüzdeki yıl daha başarılı kılacak gibi.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here