15 Dakikada Şarj Olan Elektrikli Araba

0
2779

Elektrikli Honda 2020’lerin Gözdesi Olacak!

Elektrikli araç almak isteyenlerin en çok endişelendikleri konu, şarj ile ilgili. Hem yeterli şarj istasyonunun olmaması hem de şarj etmenin uzun sürmesi alıcıları için caydırıcı nedenler arasında. Ama elektrikli arabalarla ilgili haberlerde hep bahsettiğimiz üzere, elektrikli araç teknolojisi sürekli gelişiyor ve bu gibi sorunlar yakın gelecekte aşılmış olacak. İlk adım da Honda markasından geldi. 

 

15 Dakikada Şarj Olan Elektrikli Araba

Son on yıldır  elektrikli araç AR-GE çalışmalarına yatırım yapmayan marka neredeyse kalmadı. Bu çalışmalar sonucunda bazıları hidrojen yakıt teknolojisine yatırım yapma kararı aldı bazıları batarya teknolojisini geliştirme kararı aldı. Honda markası da sorunların çözümünün elektrikli araç batarya teknolojisinin gelişiminde olduğuna inanıyor. Bu amaçla marka, son bir kaç yıldır daha uzun menzil sunacak ve daha hızlı şarj olacak tüm bunları yaparken de aracın performansından ödün vermeyecek bir batarya teknolojisi üzerinde çalışıyor. İşte sonuç:

 

Honda elektrikli araç batarya teknolojisi üzerinde yaptığı çalışmaların sonucunda 15 dakika gibi rekor bir sürede şarj olacak bir araç tasarlamayı başardı. 15 dakikada şarj olan bataryası ile araç, 240km gidebilecek. Bugün için bu rakamlar oldukça iyi. Hatta günümüzün elektrikli araçlarına göre iki kat daha iyi. Ancak Honda söz konusu yeni batarya teknolojisini ancak 2022 yılında ürettiği araçlarda kullanabilecek. 

 

Elektrikli Honda Modelleri

Bugün üretilmiş olan elektrikli Honda modeli Clarity Elektric. Ayrıca gelecek yıl satışa sunulacağı tahmin edilen bir model de var. 2018 model Honda araçlar içinde epey dikkat çekecek olan bu yeni elektrikli modelin retro tasarımı çok keyifli görünüyor. Honda Urban EV Concept adlı 2018 Honda modeli epey ilgi görecek gibi. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here