ZF Easyturn: Ön Lastikleri 80 Derece Döndüren Alman Teknolojisi

0
1104
ZF Easyturn: Ön Lastikleri 80 Derece Döndüren Alman Teknolojisi

ZF Easyturn olağanüstü manevra kabiliyeti ile görenlere yok artık dedirtti. Yeni nesil Alman teknolojisi, ön aks sistemi ile tam 80 derecelik manevralar yapmayı başarıyor. Halihazırda Alman otomotiv üreticisi ZF, 100 yıldan fazla süredir otomobil parçaları üretiyor. Dünya çapında bir marka olmayı başarmış olan ZF tam 40 ülkede hizmet veriyor. 230 farklı üretim tesisi ile ticari araçların güç aktarımları için çalışıyor. Bu anlamda hem şasi geliştiriyor hem de üretiyor. Bugünlerde ise üzerinde çalıştığı 80 derece manevra yapan ön aks ile gündeme bomba gibi düştü.

İşte o görüntüler: 

ZF Easyturn 80 Derece Manevra Yapıyor!

Alman üretecinin paylaştığı videoda yeni ön aks sisteminin 80 derecelik keskin manevra özelliği ortaya çıkıyor. İlk önce BMW’nin i3 üzerinde denemesi yapılan prototip yakın zamanda diğer modellere de entegre edilecek. ZF Easyturn ile markanın yapmak istediği asıl şey trafikte sürücülere yardımcı olmak. Çünkü bu sistem kullanıcılarına çok rahat bir şekilde paralel park yapma şansı veriyor. Bunu da 80 derecelik ön aks sistemine borçlu.

ZF Easyturn: Ön Lastikleri 80 Derece Döndüren Alman Teknolojisi

Şimdilik bu teknolojinin hangi modellerde kullanıma geçeceği net değil. Ancak birçok elektrikli otomobil ile entegre olmak markanın hedefleri arasında. Özellikle küçük boyutlu otomobiller markanın merceğinde.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here