Dacia Spring 2023 yılı itibariyle Türkiye’ye geliyor. MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş aracı getirmeyi planladıklarını söyledi.

Dacia Spring Nasıl Bir Araba?

Dacia’nın Spring modeli Avrupa’da en çok satış yapan elektrikli araç markası unvanıyla satışa sunulmuş durumda.

Dacia Spring’in üç adet versiyonu var. Bunlar; Perakende, Business ve Cargo. Business versiyonu profesyonellere hitap ederken, Cargo versiyonu 325 kg taşıma kapasitesine sahip.

Bunun yanı sıra Cargo versiyonu arka koltuklar olmadan 1.100 litre bagaj hacmi sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında SUV’a benzeteceğimiz Spring %100 elektrikli bir araç. Hem AC çıkışından hem de DC çıkışından şarj olan araç 27.4 kwh bataryaya sahip. Eğer araç hızlı şarj edilirse 56 dakikada şarj oluyor. Şehir dışında aracın menzili 230 km iken, şehir içinde 305 km’ye kadar çıkıyor. Aracın maksimum hızı ise 125 km/s.

Dacia Ne Zaman Türkiye’de Olacak?

Dacia’nın Spring modeli Avrupa’da piyasaya çıktığından beri Türkiye’ye ithalinin gerçekleşeceği konusunda dedikodular vardı. Ancak bu dedikodular şu an gerçeğe dönüşmüş durumda.

She And Girls dergisi Twitter’den bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda MAİS A.Ş. Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş 2023 yılının ilk yarısında Dacia Spring’i Türkiye pazarına getireceklerine dair bilgi verdi.

Dacia Spring 2023

Ancak şu an için aracın Türkiye fiyatı ile ilgili olarak resmi bir veri yok.

Dacia Spring Fransa’da devletin vermiş olduğu teşvik ile 12.403 Euro’ya satılıyor. Diğer Avrupa ülkelerinde ise değişiklik göstermekle birlikte aracın ortalama fiyatı 17.890 Euro’ya kadar çıkıyor.

Sıfır KM Dacia Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here