Kar yağışlı ve yağmurlu soğuk kış günlerinde araç sürmek sürüş güvenliği açısından tehlikeli durumlar ortaya çıkarabilir. Kötü hava koşulları nedeniyle görüş mesafeniz azalır, yollar kayganlaşır ve sürüş şartları daha zor hale gelebilir. Ancak zorlu şartlar karşısında hazırlıklı ve donanımlı halde bulunmanız olası tehlikeleri en aza indirger ve size daha güvenli ve keyifli bir sürüş sağlar. Temel parçaların düzenli olarak kontrol edilmesi öncelik sırasında en başta olan önlemler frenler, lastikler, farlar ve sileceklerdir. Bunlara ek olarak görüş mesafesini arttırmak için bazı yardımcı ürünlerden de yararlanabilirsiniz. Bu önlemler için kullanabileceğiniz ürünlerden birkaçına birlikte göz atalım.

yağmur kaydırıcı sprey

 

1. Yağmur Kaydırıcı Sprey

Yağmurlu günlerde en büyük sorunlarımızdan biri yağmur damlacıkları sebebiyle görüşümüzün azalması. Bunu engellemek için bir yağmur kaydırıcı sprey işinizi büyük ölçüde görecektir. Yağmur kaydırıcı sprey, araç camlarının dış yüzeylerine uygulanmasıyla yağmur damlalarının camda tutunmasına engel olur. Bu spreyler, cam yüzeylerde bir mikrofilm oluşturarak suyun yüzeye yayılmasını sağlar ve yağmur damlaları kolayca kayarak cam yüzeyden ayrılır. Böylece sürüş sırasında size daha net bir görüş alanı sunar. Ayrıca yağmur damlalarının kurumasıyla ortaya çıkacak olan kir ve lekenin oluşumunu da geciktirir. Böylelikle konforlu bir sürüş gerçekleştirebilirsiniz.

yağmur kaydırıcı cam filmi

2. Yağmur Kaydırıcı Film

Yağmur kaydırıcı film, spreyden farklı olarak araç camlarına ve özellikle yan aynalara uygulanır. Rüzgârın da yardımıyla yağmur damlalarının tutunmasını engeller. Böylece buğudan korur ve sürüşünüz esnasında daha konforlu bir sürüş, açık ve net bir görüş sağlar.

buğu önleyici

3. Buğu Önleyici Sprey

Araç buğu çözücü sprey, otomobillerde camlara, aynalara ve farlara sıkılır. Buğunun kolay şekilde kaybolmasını sağlayarak görüş açınızı bir hayli arttırır. Genellikle su bazlıdırlar bu yüzden yüzeylere sıkıldıktan sonra bez ile temizlenir. Bu ürünler genellikle antistatiktir, ürünün uygulanış şekli ve miktarına da bağlı olarak tekrardan buğu oluşumunu bir süre de olsa engeller.

buz çözücü

4. Buz Çözücü Sprey

Kış günlerinde özellikle geceleri sıfır derecenin altına inen sıcaklıkla birlikte, araç camlarında biriken su buz haline gelebilir ve bu durum sürücülere ciddi zorluklar çıkarır. Aracınızı kristalleşene su tanecikleri ile çizme pahasına temizlemeye çalışmak yerine buz çözücü sprey  , aracınızın cam ve diğer donmuş yüzeylerinde kullanıma uygundur. Zorlu kış günlerinde kar, buz ve kırağıyı kolaylıkla çözerek aracınızı sürüşe hazır hale getirir. Camlarda kullanabileceğiniz gibi far, ayna, silecek, plastik aksamlar ve diğer yüzeylerde de kullanımınıza uygundur.

özel cam temizleme suyu

 

5. Özel Cam Temizleme Suyu

Cam temizleme suyu, sürüş esnasında ön ve arka camları temiz tutmak amacıyla püskürtülerek kullanılır. Silecek suyu olarak da bilinen bu sıvı, net bir görüş imkânı için üretilen özel bir üründür. İçeriği sebebiyle normal suyun çıkaramadığı kirleri bile temizler. Ayrıca içerdiği antifriz elementleri sayesinde sıcak veya soğuk havalarda aracınızın borularında kireçlenme veya çatlamanın önüne geçer.

araba brandası

6. Alternatif ürünler

Araba brandası kullanabileceğiniz alternatif ürünlerden biridir. Aracınızı dolu ve yağmur dolayısıyla oluşabilecek çamur lekelerinden ve buzlanmadan korur. Bunun yanında yağmur kaydırıcı film ve spreyler haricinde, yan ayna için üretilen yağmur önleyici aparatları da kullanabilirsiniz. Böylece bir kalkan görevi görüp aynaya gelecek yağmur damlalarında azalmaya yardımcı olur.

Yağmurlu havada yapacağınız sürüşlere yardımcı olacak bir diğer unsur olan otomatik farlar hakkındaki yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here