Yeni otomobil pazarında giderek daha fazla sayıda model, otomatik farlar olarak bilinen özelliği standart bir özellik olarak ekliyor. Şimdi size tam olarak otomatik far nedir sorusunun cevabını vermeyi hedefledik. Ayrıca nasıl çalıştıklarını ve bir sonraki aracınızda bulundurmanın ne kadar değerli olduğunu açıklayacağız.

Otomatik Far Nedir?

otomatik far nasıl çalışır

Otomatik farlar, arabanın önüne alacağınız diğer tüm farlar gibidir. Ancak araç açıkken ve hava karanlık olduğunda kendiliğinden devreye girer. Sürücünün manuel bir düğmeye basmasına gerek kalmadan otomatik olarak etkinleşirler.

Hava açıkken ve gündüz kapalı kalmasıdır. Ancak günün ilerleyen saatlerinde veya araç örneğin tünel gibi karanlık bir yere girdiğinde, otomatik farlar buna göre açılıp kapanabiliyor.

Otomatik farlı araçlar, sürücü tarafından tercihe göre aracın kumandaları ile manuel olarak açılıp kapatılabiliyor. Ancak sürücü farların varsayılan olarak otomatik olarak çalışmasını seçerse (bu ayar genellikle “otomatik” olarak işaretlenir) bu durumda sürücü için bu işi halledecek kadar hızlı olmalıdır.

Otomatik Farlar Nasıl Çalışır?

OTOMATİK FAR

Otomatik farlar, ön camın tabanı çevresinde gösterge paneline gömülü fotoelektrik sensörler kullanarak çalışma eğilimindedir.

Bu sensörler, sürücü tarafından algılanan görünürlük yerine ortam ışığı seviyesine güvenme eğilimindedir. Bu nedenle, otomatik farlar muhtemelen sürücünün gerekli görmediği zamanlarda yanmaya karar verebilir. Alternatif olarak, koşullar daha karanlık olduğunda çalışmayabilir. Hatta başka şekillerde gözle görülür şekilde kötü olduğunda anında yanmayabilirler. Bu nedenle sürücüler bir gecikme olması durumunda farlarını manuel olarak etkinleştirmeye hazırlıklı olmalıdır. Nadir de olsa bu durum zaman zaman gerçekleşebiliyor.

Aslında Otomatik silecekler, otomatik park yardımı ve acil otomatik frenleme gibi diğer otomatik araç kolaylıkları gibi, otomatik farlar sensör teknolojisinin ne kadar geliştiğini bizlere gösterdi.

Otomatik Farlar Eklemeye Değer Mi?

Satın almayı düşündüğünüz arabada otomatik farlar, standart olarak geliyorsa sahip olunması gereken hoş bir lükstür. Peki ya otomatik bir seçenek değilse, ancak bunları isteğe bağlı bir ekstra olarak ekleyebiliyorsanız? Değerli bir yatırım gibi hissedecekler mi?

Bu elbette nihayetinde sizin kararınızdır. Ancak kararınızı etkilemesi muhtemel olan tek şey, seçilen bir arabaya otomatik far eklemenin tipik olarak ne kadara mal olduğunu düşünmektir.

Araçlarda Hangi Far Ampülleri Kullanılıyor?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here