VW Golf’e 1,0 litrelik motor

4
3797

Volkswagen’in kompakt sınıftaki temsilcilerinden Golf, yeni turbo beslemeli benzinli motorunu gün yüzüne çıkardı.

Volkswagen, yavaş yavaş yeni nesil turbo beslemeli benzinli motorlarını tanıtmaya başlıyor. Golf’te görev alacak yeni motorun en cimri benzinli motor olduğu söyleniyor. 1,0 litrelik turbo beslemeli 3 silindirli motor, 115 HP güç ve 200 Nm tork üretiyor. Bu motor seçeneği 6 ileri vitesli manuel ya da 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanla alınabilecek. 

 

0’dan 100 km/s hıza 9,7 saniyede ulaşan otomobilin son hızı 204 km/s olarak açıklanıyor. Fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama yakıt tüketimi 4,3 litre olan Golf’ün emisyon değeri de 99 g/km olarak veriliyor. 

 

Golf TSI BlueMotion’da yeni bagaj üstü spoylere ve 15 inçlik Lyon tipi alaşım jantlara yer veriliyor. Süspansiyon sistemi biraz daha sıkı ayarlanan otomobilde start-stop sistemi, elektronik diferansiyel kilidi XDS ve otomatik acil fren sistemi gibi donanımlar bulunuyor. 

4 YORUMLAR

  1. TSI motorlardaki yağ yakma durumu bu araçta bakalım nasıl olacak. DSG problemleri de ayrı bir konu tabi. Cam açıkken hafif bozuk yolda veya arnavut kaldırımında çangır çungur ses gelmesi nasıl normal karşılanabilir?

  2. 2 yıl boyunca golf 7 kullandım. Yağ yakma konusu TSI motorların en büyük problemi.(özellikle aracınızı yoğun olarak şehir içinde kullanıyorsanız) Aracım 25 bin km’de iken periyodik bakımdan önce 2,5 lt. Yağ eklemek zorunda kalmıştım. DSG şanzımanların çangur çungur sesler çıkarması artık kanıksanmış durumda. Servislerde de bu durum gayet net bir şekilde bilinmekte ancak herhangi bir çözüm yaratılamamaktadır. Şu an DSG şanzımanlı Volkswagen araç kullanmaktayım ve bozuk yollarda aşağıdan gelen ses gerçekten sinirlerimi bozmakta, ancak DSG şanzımanın sürüş zevki ve performansı bu durumu biraz daha katlanabilir duruma getiriyor. TSI motorlar yakıt tüketim değerleri ve sunduğu tork ile beygir gücü anlamında benzinli araçlar içerisinde tartışmasız en iyidir. Her şeye rağmen Volkswagen …

  3. 2013 Nisan ayında aldığım Golf 7 1.4 TSI aracım şu anda 31.500 km’de. en ufak bir yağ yakmışlığı yok. aracı aldığımdan itibaren ilk 1500 km hiç zorlamadım. motor soğukken gaza abanmadım. bunlara dikkat ederseniz bu sorunlarla da karşılaşmazsınız.

  4. 2016 sonunda tanıtılıp 2017 yılında yollara çıkması beklenen makyajlı VW Golf 7 Alman medyasında çıkan haberlere göre Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak. VW’in bu hamleyi yapma nedeni olarak, markanın yaşadığı emisyon krizinin yarattığı etkilerin ve yeni nesil Astra’nın piyasa hızlı girişinin önünü kesmek istemesi gösteriliyor. Alman üreticinin bu konuda ne kadar başarılı olacağı zaman içerisinde belli olacak. VW makyaj operasyonunda radikal değişiklikler yerine özellikle dış tasarımda ufak güncellemeler yapacak. Yeni Tiguan ve Passat ile daha yakın bir görünüme kavuşacak olan yeni Golf’ün iç mekanında da iyileştirmeler yapılacak. Bağlanabilirlik ve multimedya sistemlerinin yer bulacağı makyajlı Golf 7’de direksiyon tepkilerinin netleştirilmesi gibi teknik güncellemelerin de yapılması gündemde. 115 hp güç üreten 1.0 litrelik TSI üç silindirli benzinli motorun, 1.2 litrelik TSI motorun yerini alacağı 2016 Golf’ün en güçlü seçeneği olan 400 hp güç üreten R400, yerini 420 hp güç üreten R420’ye bırakacak. 204 hp güç ve 350 Nm tork değerine sahip olan VW Golf GTE’de makyajın ardından 218 hp güç ve 400 Nm tork değerine kavuşacak. 2016 VW Golf fiyatında ise yapılacak güncellemelere rağmen çok büyük bir değişim olması beklenmiyor. Avrupa’da aracın 17.650 Euro’dan başlayan fiyatlarla sunulmaya devam edeceği bildiriliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here