Volkswagen ID.4 Pro 4Motion: VW ID.4 SUV Yeni Versiyonu

0
1480
Volkswagen ID.4 Pro 4Motion mavi renk arkadan görünüm

Volkswagen, ID.4 SUV modeline yeni bir versiyon eklediğini duyurdu. Volkswagen ID.4 Pro 4Motion adını verdikleri versiyon tıpkı ID.4 GTX gibi çift motora sahip. Fakat güç konusunda diğer modelin gerisinde kalıyor. ID.4 Pro 4Motion 265 beygir gücünde iki elektrik motoruyla beraber 4×4 çekiş özelliğine sahip.

Volkswagen ID.4 Pro 4Motion mavi renk yandan görünüm

Güç konusunda eksikleri var

Volkswagen ID.4 SUV modelinin yeni versiyonunu duyurdu. Fakat duyurulan yeni versiyonun GTX modeline göre güç konusunda biraz daha zayıf kaldığı gözlerden kaçmadı. ID.4 Pro 4Motion da çift motora sahip bir model. Bu modelin arkasında bulunan motor 204 beygir gücünde performans sağlıyor. Eğer çekiş konusunda bu motor yeterli olmazsa ekstra güç için ön taraftaki motor devreye giriyor. Bu motor ise 109 beygir performans üretiyor. İki motor beraber çalıştıkları durumda ise ortaya 265 beygir gücünde bir performans çıkıyor. Volkswagen ID.4 Pro 4Motion, GTX versiyonuna göre 34 beygir gücü daha düşük seviyede. Pro 4Motion modelinin 0-100 arası hızlanması ise yaklaşık olarak 6.9 saniye sürüyor. Diğer yandan bu versiyonda motor 204 beygir gücünde performansta ortaya 310 Nm tork gücü çıkarıyor. Tek vites sistemli şanzıman ile çalışan ID 4Motion’ın çıkabileceği üst hız limiti ise 180 km/s.

Volkswagen ID.4 Pro 4Motion kırmızı renk arkadan görünüm

ID.4 Pro 4Motion Doğa Kaçamaklarına Çok Uygun

Volkswagen, ID.4 Pro 4Motion ile hedeflediği kitleyi hız tutkunlarından ziyade doğa kaçamaklarını seven aileler olarak gösterdi. Öyle ki araç 1400 kg ağırlığında ve arkadan çekişli olan ID.4 Pro Performance versiyonuna göre toplamda 200 kg ekstra çekme kapasitesine sahip. Sonuç olarak Volkswagen yeni elektrikli SUV versiyonunu nispeten küçük römorklar vb. şeyler için ideal bir çekme aracı olarak sunuyor.

Volkswagen ID.4 Pro 4Motion  77 kWsa batarya kapasitesi ile 517 kilometre sürüş menziline sahip. Volkswagen’a göre bu versiyon yüksek hızlı şarj istasyonlarında 36 dakika şarjla yüzde 5’ten yüzde 80 doluma ulaşabiliyor. Ön satışları başlayan modelin Almanya fiyatı ise 49.020 Euro olarak belirlendi.

Tüm Volkswagen Modellerine Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here