Volkswagen Polo 1.6 TDI İncelemesi

0
5278
Volkswagen Polo 1.6 TDI

Volkswagen Polo 1.6 TDI modern ve sportif tasarımıyla ülkemizde çok sevilen kompakt otomobiller arasında yer alıyor. Yeni Polo önceki versiyonlarına göre çok daha geniş ve konforlu iç mekanıyla rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Düşük yakıt tüketim değerleriyle öne çıkan Polo 1.6 TDI performansıyla sizi etkilemeyi başarıyor. 

Volkswagen Polo 1.6 TDI

Yakıt Tüketimi ve Performans 

Volkswagen Polo 1.6 dizel motoruyla oldukça verimli ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor. 4 silindirli turbo dizel motor düşük yakıt tüketim değerleriyle oldukça ekonomik bir sürüş gerçekleştirmenizi sağlıyor. 1303 kg ağırlığa sahip olan Polo, B segmentte yer alan kompakt bir  otomobile göre oldukça başarılı bir performans sunuyor. 

1.6 litre turbo beslemeli dizel motor 95 PS güç ve  250 NM tork üretiyor. DSG şanzıman ile sunulan versiyonu 0-100 km hızlanmasını 11,2 saniyede tamamlarken maksimum 185 km hıza ulaşıyor. Volkswagen Polo 1.6 TDI seri sürüş dinamiklerinin yanı sıra ekonomik yakıt tüketim değerleriyle öne çıkıyor. Şehir içi kullanımda 4,4 litre ve şehir dışı kullanımda 3,6 litre yakıt tüketim değerlerine sahip olan Polo karma kullanımda ortalama 3,9 litre yakıt tüketiyor. 

Verimliliği ve performansı bir arada sunan Polo’yu kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar mevcut. DSG şanzıman serilik ve akıcılık bakımından dünyanın en iyi otomatik şanzımanlarından birisi. Ancak bu şanzımanın oldukça hassas ve dikkatli kullanılması gerekiyor. Aşırı yüklenme ve bakımsızlıktan dolayı birçok Volkswagen kullanıcısı bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyor. DSG şanzımanlı bir Polo almak istiyorsanız aracı sakin ve dikkatli kullanmaya özen göstermelisiniz. Belirli periyotlarda servise gidip kontrolünü mutlaka yaptırmalısınız. 

Şık ve Modern İç Mekan 

Volkswagen Polo 1.6 TDI

Volkswagen Polo yeni nesil iç mekanıyla oldukça rahat ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. Önceki nesillerine göre çok daha geniş ve konforlu iç yaşam alanıyla tüm yolcuların rahat bir yolculuk deneyimlemesini sağlıyor. İç mekanda yapılan en büyük geliştirme arka yolcu bölümünün çok daha konforlu hale getirilmesi olmuş. Yeni koltuklar geniş ve rahat yapısıyla oldukça konforlu bir oturma pozisyonu sunuyor. 

Volkswagen’in yeni kokpit tasarımının kullanıldığı Polo oldukça modern ve teknolojik görünüyor. Tuş kalabalığından arındırılmış kokpit tasarımı oldukça ergonomik görünüyor. 8 inçlik multimedya sistemi keyifli ve eğlenceli zaman geçirmenizi sağlıyor. Araca ait bütün verilerin görüntülenebildiği multimedya ekranı araca daha fazla hakim olmanızı sağlıyor. Özellikle yakıt tüketim verilerinin detaylı bir şekilde izlenebildiği multimedya sistemi sayesinde otomobilin verimliliğini her an gözlemleyebilirsiniz. Yüksek çözünürlüklü multimedya ekranı yüksek dokunmatik hassasiyetiyle kolay bir şekilde kontrol etmenizi sağlıyor. Arka yolcu bölümünde bulunan iki adet type-c usb girişi arkada oturan yolcuların mobil cihazlarını şarj etmesini sağlıyor. 

Altı düzleştirilmiş sportif deri direksiyon oldukça net tepkiler veriyor. Özellikle şehir içi kullanımlarda manevra kabiliyetinizi arttırıp kullanım kolaylığı sağlıyor. Direksiyon üzerinde bulunan kumandalar sayesinde sürüş esnasında elinizi direksiyondan kaldırmadan aracını multimedya sistemini, yol bilgisayarını ve sürüş asistanlarını güvenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Yokuş kalkış desteği, ön ve arka park sensörleri, çift bölgeli dijital klima, yağmur sensörü, far sensörü, Bluetooth bağlantı desteği ve Apple CarPlay gibi donanımlar otomobili çok daha konforlu hale getiriyor. 

B segmentinin en rahat ve konforlu otomobillerinden biri olan Volkswagen Polo üst segmentteki araçları aratmayacak kalitesiyle uzun yıllar boyunca yıpranmadan ilk günkü kondisyonunu koruyabiliyor. Otomobilin iç yaşam alanının geneli sınıf standartlarının üzerinde kalitesiyle dikkat çekiyor. Kaliteli, ekonomik, performanslı ve konforlu bir hatchback otomobil arıyorsanız incelememize konu olan Volkswagen Polo 1.6 TDI sizin için oldukça uygun bir seçim olacaktır.

 Volkswagen Polo 1.6 TDI Fiyatları

Volkswagen Polo 1.6 TDI

İkinci el Volkswagen Polo 1.6 TDI modelleri 170.000 TL ile 280.000 TL arasında değişen fiyatlara satılmaktadır. Aracın model yılı, kilometresi, kaporta durumu, genel kondisyonu ve varsa ekstra donanımları fiyatının değişmesine neden oluyor. 

Volkswagen İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here