Volkswagen Araçlarını Geri Çağırdı!

0
1783

Alman otomotiv markası olan Volkswagen, ABD ve Kanada’da sattığı 246 bin adet aracı geri çağırdı. Geri çağırılan modeller Atlas ve Atlas Cross Sport. Geri çağırma nedenini hava yastıkları, pencereleri ve frenlerindeki sorunlar olduğunu belirtti. Ayrıca belirtilen modelleri sorunların düzeltilmesi için servislerine çağırdı.

Volkswagen geri çağırmaya ilişkin olarak program açıklayacak. Marka 10 Mayıs 2022’ye kadar araç sahiplerine bilgi verecek.

Geri Çağırılan Araçlar

Şimdi geri çağırılan modelleri inceleyelim…

Volkswagen Atlas

makyajli-2021-volkswagen-atlas

 

Volkswagen Atlas ağırlıklı olarak ABD, Rusya ve Orta Doğu pazarlarına hizmet vermektedir. Geniş, kare çizgileri tasarım yapısında ağırbaşlı bir SUV izlenimi veriyor. Aynı zamanda sade, zarif, abartısız kabin tasarımı iç mekanda öne çıkıyor. Bu model Volkswagen’in dijital kokpit konseptinin yeni bir üyesi olarak tam LED aydınlatma yapısına sahip. Ayrıca teknolojik izlerle donatılarak yaşam alanında daha fazla ilgi gördü. Volkswagen Atlas’ın konfor ve güvenlik özellikleri ile dijital gösterge paneli ve dokunmatik multimedya ekranları burada büyük rol oynuyor. Araç kullanıcılarına ve yolcularına Fender adı verilen premium ses sistemi ve 480 watt rms ses çıkışı sunacak. Ayrıca 7 kişilik konfigürasyonda, Adaptif Hız Sabitleme (ACC)  ile sürücü konforunu 100’e çıkaracak. VW Atlas ihmale uğramanızı engelleyecek ve hatta arkanızdaki araçları size bildirecektir. Aynı zamanda şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı özelliği de mevcut. Yani araç güvenlik olarak da oldukça iddialı.

Volkswagen Atlas Cross Sport

Volkswagen atlas cross sport

Yepyeni Atlas Cross 2020, keskin yeni yüzüyle saf çizgiler gösteriyor. Volkswagen Atlas Cross’un iki dizel motoru var. Atlas Cross, 4846 mm uzunluğa, 2029 mm genişliğe ve 1734 mm yüksekliğe sahip 5 koltuklu bir SUV. Volkswagen topluluğu, krom şeritten oluşan ön kaputu geniş ve yüksek olacak şekilde konumlandırılmış. Ayrıca tasarımını hem içeride hem de dışarıda sportif tutmayı başardı. 2020 Atlas Cross, sürücülere bir dizi kolaylık ve yardım sistemi sunuyor. Bunların başında adaptif hız sabitleme sistemi geliyor. Ön cama monte edilen kameralar sayesinde sistem yaklaşan virajları, okul bölgelerini ve hız sınırlarını tahmin edebiliyor. Öte yandan aracın diğer özellikleri arasında şerit takip sistemi, kablosuz telefon şarjı, 12 hoparlörlü Fender Premium Audio ses sistemi yer alıyor. Cross SUV, kendine özgü çizgileri eski versiyonlara göre birçok farklılık içeren, iyi tasarlanmış bağımsız bir sistemdir.

Sıfır km Volkswagen Fiyat Listesi

Hava Yastığı Işığı Neden Yanar?

Otomobil üreticileri hava yastığı sistemlerinin her 10 yılda bir kontrol edilmesini tavsiye ediyor. Çünkü sistemdeki sensörler ve kablolar zamanla yıpranır. Bu, sistemin tamamen değiştirilmesi gerektiği anlamına gelmez. Ancak, sistemi kontrol etmek ve düzgün çalıştığından emin olmak çok önemlidir.

Hava yastığı ışığının yanmasının en yaygın nedeni, herhangi bir konektörün içindeki bir arızadır. Hava yastığı kontrol modüllerinin minimum toleransları vardır. Herhangi bir bağlantı hatası, sistemi kapatır ve hava yastığı ışıklarını tetikler. Tipik hava yastığı kontrolörlerinin toleransı 3-5 ohm’dur. Bağlantıda çok az korozyon varsa, 5 ohm’dan fazlası ışığı tetikleyecektir.

Diğer bir yaygın sorun, düşük ve bitmiş bir araba aküsüdür. Pil tamamen şarj olduğunda veya yenisiyle değiştirildiğinde sorun çözülecektir.

Hava Yastığı Arıza Belirtileri ve Sebepleri

Gösterge panelindeki hava yastığı veya SRS göstergesi yanar. SRS, Ek Kısıtlama Sistemi’nin kısaltmasıdır. Bazı araçlarda hava yastığı açan bir kişinin fotoğrafını da görebilirsiniz.

Bazı araçlarda “Hava Yastığı Devre Dışı” veya “Hava Yastığı Kapalı” uyarısı görebilirsiniz. Ayrıca hava yastığı ışığı, emniyet kemerlerinin takılmasıyla ilgili bir sorun olduğunda da yanabilir.

Aracınız bir kazaya karışırsa ve çarpışma sensörleri devreye girerse hava yastığı ışıklarınız yanabilir. Bu durumda hava yastığı sistemi sıfırlanmalıdır. Hava yastığı sensörlerine zarar verecek şekilde sel nedeniyle aracınız ağır hasar görürse, hava yastıkları açılmayabilir ve arıza ışığı yanabilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here