Uber’in Siyah Taksileri Yeniden İstanbul’da

3
4329
Uber

Mobil uygulama aracılığıyla kullanılan taksi çağırma platformu Uber, Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda yasaktı. Fakat açtığı davayı kazanınca yeniden hizmet vermeye başladı. Ayrıca sarı ve turkuaz taksileri kullanan Uber’in minibüs boyutundaki hizmeti kullanıma açık değildi.

Uber Türkiye Genel Müdürü Açıklama Yaptı!

Şirket yaptığı açıklamayla büyük araçların hizmete başladığını açıkladı. Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı açıklamada yaptı. “Uber Siyah Taksi hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin düzenlemelerine göre faaliyet gösteren, ticari taksi plakası taşıyan ve siyah renk lüks taksi kategorisinde çalışan araçlar tarafından sunulacak” şeklinde bir açıklama yaparak müjdeyi verdi!

Siyah taksilerin dahil edilmesiyle artık İstanbullulara daha lüks bir ulaşım seçeneği de sunmaya başlamış oldu. Böylece Uber uygulamasını kullanan İstanbullular artık siyah taksilere çok daha kolay bir şekilde erişebilecek. Ayrıca siyah taksi tercih eden Uber kullanıcıları 8 yolcu kapasiteli olacak. Böylece aileler ve arkadaş grupları için geniş oturma alanına sahip araçlarla daha lüks bir yolculuk geçirebilecekler.

Siyah Taksi hizmetinin yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 28.12.2016 tarih ve 2016 / 9-6 sayılı kararı ile yürürlüğe girdi. Siyah renk lüks taksi olarak kullanılabilecek tahditli ticari taksi plakası taşıyan araçlar tarafından sunulacak. Aynı zamanda fiyatlandırması da İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından belirlenecek. Ayrıca Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılacak. Yani, şirket yasal lüks taksileri sistemine dahil etmiş oldu.

uber siyah taksi

Uber Siyah Taksi Fiyatları Da Belli!

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne göre siyah taksi hizmeti sarı ve turkuaz taksilere göre daha pahalı olacak. Ayrıca Uber’in sistemine dahil olan lüks taksilerin fiyatı sarı taksilere oranla yüzde 40 daha fazla. Sık sık kullandığımız sarı taksilerin açılış ücreti 7.00 TL. Kilometre başına ücreti de 4.50 TL ve yolculuk başına minimum ücreti ise 20.00 TL. Fakat Uber siyah taksilerin açılış ücreti 11.90 TL. Siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Ayrıca siyah taksilerin minimum ücreti ise 34 TL.

UKOME’nin kararına göre, C segment grubundaki fosil yakıtlı araçlar sarı taksi olarak çalışacaklar. C segmenti yüzde 100 elektrikli motorlar, D segmenti ve 8+1 koltuk kapasiteli MPV araçlar turkuaz taksi olarak çalışacak. E ve üstü segment grubundaki araçlar ile 8+1 kapasiteli Mercedes Viano, Mercedes Vito, Volkswagen Carevelle araçlar da siyah taksi olarak çalışacaklar.

Şirketten yapılan açıklamada, Uber Siyah Taksi’ye katılmak isteyen kişilere özel araç alım programı hazırlanacağı bilinmekte. Aynı zamanda araç finansman desteği de sağlayacak. Ayrıca araçlarını siyah taksiye çevirmek isteyen sarı taksiciler için özel araç alım imkanları bulunuyor.

Bu karar ile birlikte, Uber, Ford ile işbirliği yapacak. Söz konusu işbirliği kapsamında siyah taksiye geçmek isteyen sarı taksilere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin siyah taksi için belirlediği şartlara uygun Ford Custom Tourneo 2022 model araçlar için özel indirimler olacak. Ve böylece Ford Finans’ın sunduğu ön ödemesiz finansman desteği sayesinde kolayca sahip olabilecekler.

Uber uygulaması

 

 

 

 

 

 

 

 

Siyah Taksiler sınırlı sayıda araç ile Uber uygulaması üzerinden ulaşılabilir durumda. Aynı zamanda Uber, bu siyah taksilere hem yerli hem yabancı kullanıcılarından yüksek talep beklediğini söyledi. Ayrıca ilerleyen zamanlarda uygulamaya kayıtlı Siyah Taksi sayısını artırmayı planlıyorlar.

Sıfır km otomobil modelleri

3 YORUMLAR

  1. Dün akşamki cerrah paşadaki teyzeyi gördükten sonra kimse sarı taksi tercih etmez. Üç beş lira fazla verir uberi tercih eder. Zamanla bir bakmışın taksi piyasa uberin elinde. Sarı taksi mafyasıda yerin dibinde bişeyler karıştırmaya devam ederler. Hadi hayırlı olsun

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here