Elektrikli kamyonetler satışa çıkarma yarışında Volkswagen Abt e-Transporter T6.1 biraz geç kaldı. Bu, şirketin ilk elektrikli minibüsü değil, çünkü VW e-Crafter zaten Avrupa piyasasına sunulmuştu. Peki VW Abt e-Transporter T6.1 ne anlama geliyor? Adının Transporter T6.1 kısmı, VW’nin orta boy minibüsünün (Mk6) en yeni versiyonuna dayandığı anlamına geliyor ve bu model, 2019’da VW binek otomobil serisinden (6.1) revize edilmiş görünüm ve teknoloji almış. İsmin Abt kısmı VW’nin elektrikli araç ortağına atıfta bulunur. Abt, Audi, SEAT’lar ve diğer VW Group modelleri için satış sonrası jantlar ve gövde kitleri sunması ve Audi’nin Formula E elektrikli tek koltuklu serisine girişiyle ünlü bir Alman şirketidir.

Elektrikli ticari araç

Abt, VW’nin Hannover’deki üretim hattından motorsuz Transporter T6.1’leri alıyor ve bunlara 108bg’lik bir elektrik motoru ve 37.3kWh’lik bir bataryadan oluşan elektrikli şasi takıyor. Bu, e-Golf’te sunulan sistemin bir gelişmesidir. Ancak bu, rakiplere kıyasla eğrinin biraz gerisinde kalan teknolojinin olduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, e-Transporter, 82 millik bir sürüş menziline sahip ve bu, bazı rakip elektrikli kamyonetler kadar uzun değil. Şarj işlemi, dizel Taşıyıcıda dizel yakıt doldurucusunun bulunduğu yerde bulunan Tip 2 ve CCS şarj portları aracılığıyla gerçekleştirilir . AC ve DC şarj mevcuttur, maksimum 50kW DC akım kabul edilir. Uygun bir kaynağa bağladığınızda, yassı bir şarjdan yüzde 80’lik bir şarj yaklaşık 45 dakika sürebilirken, 7,2kW’lık bir duvar kutusundan şarj etme, pilin yaklaşık beş buçuk saatte tamamen dolu olduğunu görür.

Elektrik motoru, Transporter dizelde bulunan DSG çift ​​debriyajlı şanzımanın değiştirilmiş bir versiyonuna bağlanır ve gücü ön tekerleklere gönderir. E-Transporter’ın elektrikli aktarma organlarının yerleşimi sayesinde, kargo hacmi dizel versiyonda bulacağınızla aynıdır ve uzun dingil açıklığına sahip panelvan gövdesinde 6,7 metreküplük alan mevcuttur. Diğer tek gövde seçeneği, aynı uzun dingil açıklığı platformuna dayanan beş veya altı koltuklu e-Transporter Kombi’dir.

Yükleme alanı ve pratiklik

Transporter T6’nın elektrikli bir aktarma organı ile güçlendirilmesi, kargo hacmini etkilemedi. Dizel uzun dingil mesafeli minibüste alacağınız gibi 6,7 metreküp alan var. Sadece bir panelvan varyantının olması utanç verici, ancak e-Transporter’ın daha uzun minibüse dayandığına göre, çoğu ihtiyacı karşılaması gerekiyor. Transporter Kombi aynı maksimum hacme sahiptir. Çünkü arka koltuklar çıkarılabilir ve arkalarında bölme yoktur. Bununla birlikte, tek sıra büyük ve ağırdır, ayrıca onu çıkardığınızda saklamak için bir yere ihtiyacınız olacak, arka cam ise minibüste bırakılan herhangi bir parçanın yoldan geçenler tarafından görülebileceği anlamına geliyor.

E-Transporter’ın biraz yetersiz kaldığı bir alan, yük ağırlıklarıdır. Elektrikli modellerin hiçbiri bir tondan fazla yük taşıyamazken, 3.2 tonluk dizel Transporter’ın tüm versiyonları bir tondan fazla yük taşıyabilir. Bununla birlikte, elektrikli kamyonetler genellikle kargo hacminin maksimum ağırlıktan daha öncelikli olduğu son kilometre teslimat hizmetlerini karşılamak için tasarlanmıştır.

Güvenilirlik ve güvenlik

VW Abt e-Transporter’ı oluşturan birçok kanıtlanmış parça vardır. Temel gövde ve süspansiyon, T6 2016’da piyasaya sürüldüğünde piyasaya sürülenlerle aynıdır, 2019’daki T6.1 makyajı ise Golf Mk7’den elektrik sistemlerini beraberinde getirdi, bu nedenle tüm bunların güvenilir olacağı kesin.

Elektrikli şasiye gelince, 108bhp elektrik motoru VW e-Golf’te bulunanla aynıdır. VW’nin DSG çift kavramalı şanzımanının ABt tarafından elektrik motoruyla kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış modifiye edilmiş bir versiyonuna bağlanmıştır. .Batarya da e-Golf’ten alındı, ancak geliştirme anlamına gelse de kapasite e-Golf’ün 35.8kWh’den 37.3kWh’ye biraz yükseldi. Kapasite, birinci sınıf bir Vauxhall Vivaro -e’nin yarısı kadar olsa da , güvenilir olduğu kanıtlanırken, VW bunu 8 yıllık / 100.000 mil garanti ile karşılar. Bu süre içinde pil kapasitesi% 70’in altına düşerse veya bir arıza oluşursa, tüm paket değiştirilebilir. Ek olarak, minibüsün geri kalanı VW’nin 3 yıl / 100.000 mil standart ticari araç garantisi kapsamındadır.

E-Transporter’ın üstün olduğu bir alan, aktif ve pasif güvenliktir. Her iki versiyonda da duruma karşılık gelen frenleme kuvvetlerini ayarlamak için sensörler kullanan Şehir Acil Durum Freni ile Ön Asistanı bulunur. City Emergency Braking, sensörler 18mph’nin altındaki hızlarda bir engel tespit ederse frenleri otomatik olarak etkinleştirir.

Sürüş ve performans

Yolda, Abt e-Transporter daha sessiz ve daha rafine olmasına rağmen büyük ölçüde dizel Transporter ile aynı hissi veriyor. Şehir içi hızlarda, elektrik motorundan yalnızca hafif bir uğultu ile son derece sessizdir, yüksek hızlarda ise lastik gürültüsü ana ses kaynağıdır.

Hızlanma hızlıdır çünkü 108bhp mütevazı olsa da, sıfır devirden itibaren 200 Nm tork mevcuttur. Yine de kısa süre sonra azalır. Çünkü bu 108bhp gücünün yalnızca% 75’i normal hızlanma altında kullanılabilir. -% 25 eksiklik için pedala daha sert basmanız gerekir, bu da pil enerjisini korumanın başka bir yoludur. Neyse ki, elektrik motorunun anlık tepkisi, örneğin döner kavşaklara yaklaşırken, e-Taşıyıcının yavaşlamadan hızlanmaya geçerken dizel otomatik Taşıyıcıdan daha az tereddütlü olduğu anlamına gelir.

Kabin ve iç

Abt e-Transporter’a tırmanın ve dizel versiyonda bulunanla aynı olan bir gösterge paneli ve iç mekan tarafından karşılanırsınız. Panel minibüste üç kişilik bir yerleşim düzeni varken, Kombi’de önde iki ayrı koltuk ve arkada üç kişilik bir koltuk bulunur (minibüsün ikiz yolcu koltuğu, altı koltuklu bir araca ihtiyacınız varsa bir seçenek olarak sunulur).

Gösterge paneli kristal berraklığında ve iyi malzemelere sahip. Bu, VW’nin binek otomobillerinin standardına tam olarak uymuyor, ancak dayanıklı ve iyi yapılmış gibi görünüyor. Ön panelde, kapı bölmelerinde ve orta konsolda bardak tutucular, artı orta konsoldaki ikiz USB şarj bağlantı noktaları (USB-C konektörleri olmasına rağmen) ve 12v soketleriyle iyi bir depolama alanı var.

Gösterge paneli, e-Golf’te görülene benzer bir enerji göstergesine sahiptir ve bir devir sayacı yerine takılırken, 6,5 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi tüm modellerde standarttır. Minibüsünüzü daha da şık hale getirmek istiyorsanız, VW’nin Discover Media uydu navigasyonunu geniş dokunmatik ekranla bile ekleyebilirsiniz.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here