“Türkiye’de Yılın Otomobili” finali, dün Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen bir etkinlikle gerçekleşti. Otomotiv Gazetecileri Derneğinin (OGD) düzenlediği gecede, farklı kategorilerde birinciler belirlendi. Yarışmada, pek çok farklı kritere göre değerlendirilen araçlar, rakiplerini sollayarak “Türkiye’de Yılın Otomobili” unvanını kazanma şansına sahip oluyor. Bu yıl yarışmanın kazananı ise Nissan X-Trail oldu ve “Yılın Otomobili” logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanma hakkını kazandı.

türkiye'de yılın otomobili

Yarışma Hangi Etaplardan Oluşuyor

Yarışmanın ilk etabı için o yıl içerisinde yeni satışa sunulan otomobiller aday gösteriliyor. Ancak bu listeye makyajlanan, yenilenen veya farklı bir özellik ile tekrar piyasaya sunulan modeller dahil olamıyor. Bir aracın OGD tarafından Türkiye’de Yılın Otomobili seçilebilmesi için tamamen yeni olması gerekiyor. Aday gösterilen araçlar arasında bu yıl 33 otomobil modeli yer alıyordu. Jüri tarafından oylanan ve ön elemedeki puanlamaya göre listenin ilk 7 sırasına yerleşmeyi başaran modeller finalde olmaya hak kazandı. Bu yedili; BMW, Dacia, Hyundai, Peugeot, Opel, Toyota ve Nissan gibi başarılı markalardan oluşuyordu.

İkinci etapta ise OGD jürisi tarafından belirlenen finalistler, belli kategorilere göre değerlendiriliyor. Oldukça zorlu sınavlardan geçen araçlar; tasarımı, fiyat-değer oranı, ergonomisi, yol tutuşu, güvenlik seviyesi, yakıt tüketimi, emisyon oranları ve donanım seviyesine göre puanlanıyor. Bu süreçte hem test sürüşleri hem de bilgilendirme toplantıları ile jüriler, finalist olan araçlar hakkında daha fazla bilgi ediniyor. Bu yılın kazanını olan Nissan X-Trail, Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen törenle duyuruldu.

nissan-x-trail-turkiyede-yilin-otomobili-secildi

OGD Özel Ödülleri

“Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünün yanı sıra OGD Özel Ödülleri de gecede sahiplerini buldu. “Yılın Tasarımı” kategorisinde ödül Peugeot 408’e verilirken arka koltuk ekran deneyimi ile BMW 7 Serisi de “Yılın İnovasyonu” ödülünü kazandı. Modellerin yanı sıra araçların tanıtımına büyük katkı sağlayan başarılı basın lansmanları da OGD’nin Türkiye’de Yılın Otomobili etkinliğinde ödüllendiriliyor. Bu doğrultuda “Yılın Basın Lansmanı” ödülünü Iğdır ve Kars’ta düzenlenen Dacia Jogger lansmanı kazandı.

İşte finalistlerin puan sıralaması;

1 Nissan X-Trail 3580 puan
2 Peugeot 408 3550 puan
3 Toyota Corolla Cross 2270 puan
4 Opel Astra 2140 puan
5 Hyundai IONIQ 5 1550 puan
6 Dacia Jogger 1490 puan
7 BMW X1 1420 puan

 

Nissan Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here