Araç fiyatlarının artmasıyla birlikte ikinci el motosiklet satışlarında artış yaşanmaya başladı.  Bu çerçevede tarafların iyi bir alım-satım süreci yaşayabilmesi için motosiklet ekspertizinin yaptırılması zorunlu kılındı. Özellikle araba ekspertizinin popüler hale gelmesi, motosiklet ekspertizini daha da yaygınlaştırdı. Bunun sebebi ise arızalı motosikletlerin sürücülere büyük sorunlar çıkarmasıydı. Bu yüzden motosiklet alırken dikkat etmeniz gereken birçok konu mevcut. Gelin bu konuları birlikte inceleyelim.

Motosiklet Ekspertizi 

Almak istediğiniz motosiklete, bu alanda yetkin teknisyenlere ve özel ekipmanlara sahip oto ekspertiz yaptırmanız gerekir. Bu sayede aracın sizden önceki sürecine dair detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu noktada motosiklet ekspertiz hizmeti sağlayan farklı firmalar mevcut. Peki, motosiklet ekspertizinde nelere dikkat edilmelidir? Öncelikle iyi ve doğru bir sonuç elde etmek için güvenilir bir kurum tercih etmekte fayda vardır. Ayrıca motosikletin türüne ve durumuna göre bu süreç farklılık gösterebilir. Fakat tercih edilen motosiklet ekspertiz paketinde belirli kontrol unsurlarının olması gerekir. Örneğin sele, pegler, depo ve depo pedi incelemelere tabi tutulur. Ayrıca araçta herhangi bir arıza ışığı yanıyorsa araç cihaza bağlanarak gerekli kontroller sağlanır. Tüm bunların dışında firmaların kontrol ettiği parçalardan bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Motor şanzımanı
  • Amortisör kontrolü
  • Gidon ve ön takımı
  • Elektronik aksamları
  • Lastik ve fren sistemi
  • Zincir ve dişli kontrolü
  • Şasi ve grenaj durumu
  • Boya ve değişen parçaları

motosiklet ekspertizi

Motosiklet Ekspertizinin Avantajları

Uzun vadede yaşanacak mağduriyetleri minimuma indirebilmek için motosiklet ekspertizi yaptırmak önemlidir. Yapılan ekspertiz sonrasında aracın durumunu net olarak öğrenebilmeniz mümkündür. Bu sayede aracın değişen parçalarını ve kaza geçmişini öğrenip motosiklet fiyatında değişiklik yapabilirsiniz.

Motosiklet Ekspertizi Yapan Firmalar

Motosiklet ekspertizi, belirli özel firmalar ve yetkili servisler tarafınca yapılır. Ayrıca güvenilir bulduğunuz motosiklet ustaları tarafından da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fakat motosiklet hakkında en gerçekçi ve doğru bilgiye ulaşmak için ekspertiz merkezinin bu alanda yeterli ekipmana sahip olması gerekir. Çünkü motosiklet ekspertizi, araba ekspertizine oranla daha zor bir işlemdir. Süreçte kullanılan cihazlar arasında ise fren test makinesi, sıcaklık basınç ölçer, süspansiyon test makinesi, boya kontrol cihazı yer alır. Bu cihazlar sayesinde daha doğru ve güvenilir ekspertiz raporları ortaya çıkar.

arabam.com Oto Ekspertiz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here