Türkiye Ralli Şampiyonası Ege’de Start Veriyor

0
872

Türkiye Ralli Şampiyonası 16-17 Nisan tarihlerinde 1. Etabı olan Saygılı Rulman Ege Rallisi ile start verecek. Yeni kuralların uygulanacağı sezonun ilk yarışında 60 ekip yer alacak.

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası 16 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova önünden verilen seramonik startla başlayacak. 60 farklı ekibin 2 gün boyunca yarışacağı Ege Rallisi‘nde ekipler, Seferihisar bölgesindeki özel etaplar ile İzmir Park Yarış Pisti’ndeki seyirci özel etabında yarışacaklar. Servis alanının Balçova İnciraltı’nda kurulacağı rallinin finiş seranomisi 17 Nisan Pazar günü saat 16:30’da Ramada Encore Hotel önünde gerçekleştirilecek.

494 kilometre toplam uzunluğu bulunan ve 7 özel etaptan oluşan Ege Rallisi’nin Efemçukuru ve Beyler özel etapları geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Selim Teoman ve Mazhar Demiralp adları ile anılacak.

 

Yeni kurallar ekipleri zorlayacak

Türkiye Ralli Şampiyonası‘na bu yıl getirilen yeni kurallar ekiplerin arasındaki rekabeti arttırırken yarışçıları da zorlayacak. Yeni getirilen ralli kuralları arasında; power stage (avantaj etabı), tüm rallilerde shakedown (deneme sürüşü), 7 rallinin 7’sinede katılma zorunluluğu, historic ve ulusal klasmanlarının bir arada yarışması ve tüm gruplarda lastik sınırlaması rekabeti arttıracak.

 

Seyirci özel etabında Drift Show

Ege Rallisi’nin çift kalkışlı seyirci özel etabı cumartesi akşamı Pınarbaşı İzmir Park Yarış Pisti‘nde yapılacak. Bu yıl ulusal statüye çıkartılan ve Türkiye Şampiyonası kimliği kazanan drift branşının temsilcileri izleyicilere özel bir show sergileyecek. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here