Toyota’nın yeni elektrikli sedanı ilk hedefi Tesla Model 3 olacak. İsmi henüz resmi olmasa da modelin adının bZ3 olacağı belirtiliyor.

Toyota’nın Yeni Elektrikli Sedanı Hakkında Detaylar

Toyota’nın tamamen elektrikli sedanı olacak modelin Çin’de bazı fotoğrafları sızdı. Fotoğraflardan görüldüğü üzere araç bZ SDN konsepti neredeyse birebir aynı durumda.

Ön tarafta tasarım olarak bZ4X ile aynı olduğunu görebiliyoruz.

Aracın sızan görüntülerine bakarsak bZ4X modeli ile neredeyse aynı. Toyota tarafından henüz resmi olarak aracın iç tasarım ve özellikler paylaşılmadı. Ancak Çin’de sızan fotoğraflardan bazı detayları görebiliyoruz.

Görüldüğü üzere dikey bir bilgi-eğlence sistemi iç kısımda bizleri bekliyor. Toyota’nın bu yeni elektrikli Sedan modelinde bizleri dış tasarımda önemli bir değişiklik beklemiyor. Toyota bZ4X ile aynı tasarımı bu aracında da kullanmış.

Aracın ayrıca dik eğimli ön camı, kısa arka bagaj kapağı ve yan profili ise diğer Toyota modellerinden ayrıldığı noktalardan sadece birkaçı.

Motor Performansı

Araç Toyota, Subaru ve Lexus tarafından kullanılan e-TNGA platformu üzerinden geliştiriliyor. Bu platform bZ4X modelinde de kullanılan mimari ile tamamen aynı. Ancak bZ4X modelinden farklı olarak bZ3 arkadan çekiş sistemi ile beraber gelecek.

Muhtemelen araçta iki farklı versiyon motor seçeneği yer alacak. Bunlardan bir tanesi 135 kw gücünde 181 beygir gücü sağlayacak. Diğer ise 179 kw gücünde 240 beygir gücü sağlayacak.

Aracın lityum demir fosfat pilleri, BYD tarafından üretilen bıçak tarzı hücre sistemine sahip olacak.

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı web sitesinde yayınlanan bilgilere aracın ağırlığı 1710 ile 1840 kg arasında olacak. Ayrıca aracın maksimum hızı ise 160 km civarında olacak.

Araç Ne Zaman Çıkışını Yapacak ve Fiyatı Ne Olacak?

Toyota yeni elektrikli Sedan modelini hangi pazarlarda sunacağını henüz resmi olarak açıklamadı. Ancak aracın resmi tanıtımının Kasım ayında düzenlenecek Guangzhou Otomobil Fuarında tanıtılması bekleniyor.

Aracın fiyatı da aynı şekilde resmiyet kazanmadı. Ancak sektör kaynaklarının iddialarına göre aracın taban fiyatı 28.000 dolar civarında olacak ve ilk etapta Çin’de satışta olacak.

Yıllık üretim adeti şimdilik 30.000 adet ile sınırlı olacak model, Çin’in Tianjin kentinde bZ4X ile aynı montaj hattında üretime geçecek.

Sıfır KM Toyota Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here