MINI, yeni Electric modelini sunarken temel değerlerine bağlı kaldı.

MINI Electric hakkında

electric

ilk MINI, 1959’da küresel petrol krizine bir yanıt olarak yaratıldı. Tasarımcı Alec Issigonis, minimum boyutlarla maksimum alan yaratan, dört kişi için yeri olan, sürüşü iyi olan ve düşük yakıt tüketimi sağlayan küçük bir araba üretmekle görevlendirildi. Başardığını da hepimiz iyi biliyoruz.

2001 yılında BMW’ye ait yeni bir MINI nesli ortaya çıktı. Ve bugün bildiğimiz başarı öyküsüne öncülük etti. Neredeyse 20 yıldan fazla bir süredir MINI, varsayılan premium küçük bir otomobil oldu. Normal üç kapılı hatchback , SUV stili (Countryman) ve üstü açık Convertible modellerine kadar artan sayıda gövde stilinde mevcuttur. Ayrıca ikonik bir retro görünüme sahip.

Renault Zoe ve Nissan Leaf gibi araçların popülaritesi arttı. Bu sayede diğer üreticilerin küçük bir elektrikli araç modelini başlatmalarına yol açtı. Hyundai, Kona Electric SUV’u üretirken, Kia, başka bir kompakt SUV tasarımı olan e-Niro’yu  sundu. Supermini alanında, Peugeot’nun e-208’i ayrıca Honda e ve yeni elektrikli Fiat 500, MINI Electric için ana rakiplerdir.

electric

Üç donanım seviyesi var

Seçilebilecek üç donanım seviyesi vardır: Seviye 1, 16 inç alaşım jantlar, LED farlar, uydu navigasyon ve hız sabitleyici ile cömertçe donatılmıştır. Orta seviye Seviye 2 kaplama 17 inç alaşımlar, ısıtmalı koltuklar ve bir arka görüş kamerasına sahip. En iyisi Seviye 3 panoramik bir cam tavan ve bir Harman Kardon ses sistemi içerir.

Üç kapılı Mini Electric için yalnızca bir güç seçeneği vardır. 32.6kWh’lik pil güç sağlar. Toplamda 181bhp motor, 0-100kmh’a 7.3 saniyede ulaşır.

Dört farklı sürüş modu vardır; Spor, Orta, Yeşil ve Yeşil +. Yeşil + menzili yükseltmeye yardımcı olan klima kontrolü gibi özelliklerin kapasitesini azaltırken, Sport ve yeşil gaz kelebeği tepkisini ince bir şekilde ayarlamaktan başka bir şey yapmadığından, çoğu kullanıcı ayarı, Orta modda bırakmayı tercih edecek.

electric

Teknik özellikleri

MINI Electric’in bir tuhaflığı, rejeneratif fren sistemi hissidir. Gaz pedalını kaldırdığınızda, hızınız hızla düşer. Ayrıca enerji aküde depolanmak üzere tekrar elektriğe dönüştürülür.

MINI Electric, 181bg ve 270Nm tork üretmesini sağlayan 32kWh’lik bir bataryaya sahiptir. Performans rakamları oldukça etkileyicidir. 0-100 km / s 7,3 saniyede ulaşırken, en yüksek hız 155kmh ile sınırlıdır.

MINI ayrıca altı adede kadar dış boya rengi, beyaz veya siyah tavan seçeneği ve bir dizi farklı alaşım jant tasarımı ile çok sayıda kişiselleştirme seçeneği de içeriyor.

Tüm versiyonlarda, çok işlevli kontrollere sahip deri kaplı bir spor direksiyon simidi bulunurken, size Elektrikli modeli kullandığınızı hatırlatmak için iç kaplamanın çevresinde sarı noktalı yanıp sönmeler var.

Apple CarPlay de mevcuttur. Ancak henüz Android Auto bağlantısı yoktur.

MINI, ürün yelpazesinde çeşitli gövde stilleri sunar. Ancak şu an için Elektrikli model yalnızca üç kapılı bir hatchback olarak mevcuttur. Bu küçük araba boyutları, yoğun trafikte gezinmeyi kolaylaştırır.

MINI Electric, 3.845 mm uzunluğunda ve 1.928 mm genişliğindedir. Küçük ölçekli boyutları dikkate alındığında MINI, sürücü ve ön yolcu için makul bir baş ve omuz alanı sağlar. Ön koltuklar, arkaya erişime yardımcı olmak için hala eğilip öne doğru kayıyor. Ancak yolcular için sunulan alan oldukça dar.

MINI’nin tüm koltuklar yerindeyken bagaj kapasitesi 211 litredir. Bu Honda e’de sunulan 171 litreden çok daha iyidir.

İKİNCİ EL MİNİ İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here