Tesla teknolojisini güçlendiriyor

0
860

Tesla, yeni teknolojilerle güçleniyor.Şirket, Grohmann Engineering GmbH‘ı satın aldığını ve Tesla Grohmann Automation adlı yeni bir şirkete çevireceğini açıkladı.

Tesla, yeni teknolojilerle güçleniyor.Şirket, Grohmann Engineering GmbH‘ı satın aldığını ve Tesla Grohmann Automation adlı yeni bir şirkete çevireceğini açıkladı.Şirket, Grohmann’ın teknolojisiyle üretim süreçlerini hızlandırmak ve verimliliği artırmayı çalışacak ve Almanya’dan ayırmayacağı şirketin adını da Tesla Grohmann Automation olarak değiştirecek. Tesla CEO’su Elon Musk, bu satın almanın büyük önem taşıdığının altını çizerken Grohmann’ın ilk tercihleri olduğunu söylüyor ve ‘bir parça Alman şirketi’ olduklarını da ekliyor. Grohmann Engineering’in kurucusu Klaus Grohmann da Tesla ile son bir kaç aydır çalıştıklarını ve bu satın almanın karşılıklı uyum içinde gerçekleştiğini paylaşıyor.

Tesla, Gelişmiş Otomasyon birimine iki yıl içinde 1000 kadar yeni mühendis ve yetenekli teknik personel eklemeyi hedefliyordu ve 7 yüz kadar çalışanı olan Grohmann Engineering hem donanım hem de yazılım tarafında bu ihtiyacın önemli bir kısmını karşılamış oluyor. Diğer yandan önümüzdeki 4 yılda üretim kapasitesini yüzde 400 artırmak isteyen Tesla, 2018’de yıllık 500 bin araç üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here