Sıradaki Yolculuk Maceranız İçin En İyi Seyahat Kitapları

3
1658
en-iyi-seyahat-kitapları
en-iyi-seyahat-kitapları

En iyi seyahat kitapları denilince aklımızda genel olarak tek tip yolculuk tavsiyeleri canlanır. Uçakla varılacak yere ulaştıktan sonra mobilite araçlarıyla başkalarının güdümünde gezilen rotalar gelir. Ancak, mecara bunun tam olarak neresindedir?

En İyi Seyahat Kitapları Sizlere İlham Verecek

En büyüleyici maceralar, bilinmeyenin meraklı takdirinden ilham alan maceralardır. Peki ya siz ilham almak için nereye gidiyorsunuz? Elbette, yeni bir destinasyonu en kısa sürede görmek için şehir rehberi kitapları ve turist dostu kılavuzlar var. Ancak araba tutkunlarına kalsaydı, her yolculuk bir araba kullanma macerası olurdu. Taşıtınızın ne olduğu önemli değil, bir sonraki maceranız sizinle yol arasında bir macera olmalı.

En iyi seyahat kitapları ile sizler için dünya üzerinde bir rota çizdik. İlham almak için bu kitaplardan herhangi birini alıp rotanıza vardıktan sonra bir araç kiralayarak maceraya koyulun. Çünkü seyahat hatasının kalıcı bir iz bırakacağını unutmamanız gerekir.

Las Vegas’ta Korku ve Nefret: Amerikan Rüyasının Kalbine Vahşi Bir Yolculuk

en-iyi-seyahat-kitapları

Seyahat tutkunu nesilleri, Jack Kerouac ve John Steinbeck gibi efsanevi yazarlar tarafından, belki de açık baht peşinde batıya doğru yönlendirildi. Las Vegas’taki Korku ve Nefret sayesinde: Amerikan Rüyasının Kalbine Vahşi Yolculuk, Hunter S. Thompson, Sin City’yi bir koşuşturma yaşatmak için bize bir dizi neden daha sunuyor. Las Vegas’ın sağladığı dikkat dağıtıcı şeylerin ortasında, Thompson kırmızı ışıkların karanlık yüzünü anlatıyot. Thompson’ın 1998’de Terry Gilliam tarafından sinemaya da uyarlanan romanı Las Vegas’ta Korku ve Nefret hem edebiyat hem de sinemada kült bir eser. Kitabın bir kopyasını satın alın ve ardından yolda kendi maceranızı yazın.

The New York Times: 36 Saat ABD ve Kanada

en-iyi-seyahat-kitapları-new-york-times

Uzun bir araba yolculuğuna çıkmak adına her şeyi bırakma sebebini ne kadar güçlü bir şekilde savunursak savunalım, şu zamanda bir yolculuğa zaman ayırmak pek de kolay değil. Hafta sonu yolculuğuna çıkanların acı çekmesine gerek kalmamalı, bu yüzden The New York Times’ı seviyoruz: 36 Saat ABD ve Kanada, 2. Baskı, The Times’ın Kuzey Amerika çevresinde iki günlük gezilere yönelik güncellenmiş rehberlerin en büyük hitlerinden oluşan bir koleksiyon. Bu koleksiyon kısa kaçamak sevenler için epeyce sürpriz içeriyor.

Derin Güney: Arka Yollarda Dört Mevsim

Derin-güney-en-iyi-seyahat-kitapları

Muhteşem Amerikan Yol Gezisi kavramı, dört mevsim boyunca güneydoğudan geçmenin görece ve ılıman sakinliğine çok şey borçludur. Bölgeyi, kalabalık olmayan iki şeritli yollar için mükemmel bir ortam ve Amerika’nın en karmaşık bölgesel mutfaklarından bazılarına açılan en iyi kapı olarak biliyoruz. Meksika Körfezi’ne uzanan eyaletler hakkında tamamen yeni bir bakış açısı için Paul Theroux’nun Deep South: Four Seasons on Back Roads kitabının bir kopyasını alın. Yazar insanları ve derin güney kültürünü daha iyi anlamak için çoğunlukla otoyollardan kaçınıyor. Amerika’ya ulaştıktan sonra bir motosiklet satın alın veya üstü açık bir araba kiralayın ve kilometrelerce yol almaya hazırlanın.

Havana Alışkanlığı

Havana-alışkanlığı

Küba’ya seyahat hakkında ne biliyoruz? Yıllarca süren kısıtlamalar ve ticari yaptırımlar sayesinde şehrin sokaklarındaki klasik Amerikan demirinin varlığı, puro ve karışık içecekler hakkındaki olmazsa olmaz mitlerin dışında bir şey bilmiyoruz. Gustavo Pérez Firmat’ın Havana Alışkanlığını okuyarak bakış açınızı değiştirmeye hazırlanın. Küba’nın daha geniş hikayesini anlatmak için Havana’dan dönerek, Firmat’ın Küba’yı ele alışı göreceksiniz. Onu adanın anakara Amerikan kültürünü nasıl etkilediğini ardından bunun tersine nasıl etkilenmeler olduğunu mercek altına alıyor. Yarısına gelmeden önce küçük ama gezilebilir adada bir yolculuğa çıkmak için ilham alacağınıza bahse gireriz.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here