Sıfır Araba Alımında Nelere Dikkat Ediliyor?

0
994

Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) sıfır otomobil satın alan kişilerle gerçekleştirdiği ‘’Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması’’ sonucunu açıkladı.

Şubat 2015 ve Şubat 2016 tarihleri arasında sıfır araba alan kişilerle bir araştırma yapan OYDER, sıfır araba alanların araba alım sürecini inceledi.

Taşıt kredisi kullanımı arttı

Yapılan araştırmaya göre, sıfır araba alırken taşıt kredisi kullanma oranı yüzde 6 artarak yüzde 46’dan yüzde 52’ye yükseldi. Bu artış premium araç alımında daha fazla gözlendi. Bir önceki yılda premium araç alımda taşıt kredisi kullananların oranı yüzde 39’du. Bu yıl bu oran yüzde 57 gibi rekor bir seviyeye ulaştı. Premium segment araçları tercih edenler taşıt kredilerinin 36 ay vade ile ödemeyi tercih ediyor.

Sıfır araba alımında kullanılan taşıt kredisinin yüzde 66’sı krediyi markanın finans kuruluşundan kullanıyor.

 

Düşük faiz kampanyasının etkisi

OYDER’in yaptığı araştırmaya katılanlarının yüzde 55’i sıfır araba alırken kampanya seçeneklerinden yararlandıklarını söylüyor. En çok kullanılan kampanya ise düşük faizli kredi kampanyası. Kampanyalardan yararlanan her 3 kişiden biride takas fırsatlarından yararlanıyor.

 

Kadınlar B erkekler D segmentini tercih ediyor

Araştırmaya katılanların yüzde 45’i D segmentinde bir otomobile sahip olmak istiyor. Lüks C hatchback otomobile sahip olmak isteyenleri oranı ise yüzde 13. Kadınların büyük bir çoğunluğunun tercih ettiği otomobil segmenti ise B hatchback. Kanınlar bu sınıfı teknolojik, pratik ve küçük olduğu için tercih ediyor.

 

Araba alırken kadınlar eşlerine, erkekler çocuklarına soruyor

Sıfır araba alanların tercihlerini etkileyen etkenlerde araştırıldı. Araştırmaya göre kadınlar araba alırken eşlerine soruyor. Erkeklerin araba tercihlerinde ise çocuklarının seçimleri etkin oluyor.

Araştırmanın diğer sonuçlarına göre ise; sıfır araba alan her 2 kişiden biri aksesuar satın almıyor. Aksesuar alanların ise; yüzde 26’sı boya koruma, yüzde 17’si orijinal aksesuar ve yüzde 9’u oto kuaför satın alıyor.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here