Peugeot Elektrikli Otomobil Modelleri Nasıl Üretiliyor?

0
702
Peugeot Elektrikli Otomobil Modelleri Nasıl Üretiliyor?

Peugeot elektrikli otomobil modelleri nasıl üretiliyor? Dünya genelinde artan elektrikli araç talebine karşılık Fransız otomobil üreticisi hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Peugeot, hem %100 elektrikli hem de plug-in hibrit elektrikli otomobiller ve minibüsler üretiyor. Bunların üretimi için de özenle çalışan pil ekibi üretimin önemli bir kısmını oluşturuyor. Her geçen gün büyüyen teknisyen ekibiyle birlikte otomobil üreticisi mükemmel bir müşteri deneyimini hedefliyor. Bu nedenle her biri özel eğitimler almış olan teknisyen ekibi ile fabrikalarında çalışmaları sürdürüyor. Her bir pilin güvenliğine önem veren marka, performans ve sürdürülebilirlik odaklı testlerle kendini geliştiriyor. Peugeot’nun elektrifikasyon kapsamında yeni modellerinin üretimi de devam ediyor. Markanın hedefi 2022’nin sonuna kadar dünya genelindeki Peugeot modellerinin %70’inden fazlasının elektrikli olması. Böylece 2025’e kadar tamamen elektrikli bir model yelpazesine erişmiş olacak. Tüm bunlar için Fransız üretici şu anda ayda 10.000 adet pil üretmeyi hedefliyor.

Peugeot Elektrikli Otomobil Üretim Aşamaları

Peugeot Elektrikli Otomobil Modelleri Nasıl Üretiliyor?

Otomobil devinin uzman ekibi her 50 kWh gücündeki pil paketini yaklaşık 60 dakika içerisinde monte eder. Eğer piller 75 kWh gücünden büyükse bu işlem 90 dakika sürer. Sonrasında piller testlerden geçerler. Bu sayede her bir pil taşıma kapasitesinin yüzde 70’i için 8 yıllığına garanti edilir. 15 dakikalık testlerde ilk olarak akü ile uyumuna bakılır. Sonrasında ise maksimum güç testi yapılır. En son ise basınç düştüğünde sızıntı olup olmayacağı kontrol edilir. Stellantis fabrikalarından gelen bir ekip Peugeot elektrikli otomobil modellerinin akülerini test eder. Bu testlerde enerji geçişi ve montaj kısımlarında Peugeot ekibine destek olurlar.

Elektrikli Araçlarıyla Peugeot’nun Gelecek Planları

Peugeot Elektrikli Otomobil Modelleri Nasıl Üretiliyor?

Peugeot 2022 yılında elektrikli araçlarıyla daha da güçlenmeyi hedefliyor. Yeni 408 ile 225 beygirlik bir performans sergilemeye hazırlanıyor. Ayrıca yeni 308 ile de oldukça iddialı bir şekilde geliyor. Her iki sevilen modelini de yüzde yüz elektrikli olarak üreten marka adeta evrim geçiriyor. Son olarak 2025 yılına kadar tüm modelleri için bu evrimi gerçekleştirmiş olmak markanın en büyük hedefi.

Sıfır KM Peugeot Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here