Otomobile Değer Kazandıracak Uygulamalar

0
1104

Son 2 yılda ülkemizdeki otomobil fiyatları neredeyse 2 katına ulaştı. Bu durumun sebeplerinden biri de sıfır otomobil üretimi ve tedarikinde bulunan problemlerdi. Bu sebepler birçok kişiyi 2.el otomobillere yöneltmiştir. 2. el otomobiller kullanılmış ve belli bir yaşa ulaşmış otomobillerdir. Otomobiller kullanıldıkça eskirler. Eskiyen ve arızalanan otomobiller değer kaybederler. Bazı durumlarda bu değer geri kazanılabilir. Birçok kişi aracını satmadan önce bu işlemleri yaparak aracını daha yüksek fiyatlara satmaktadır.  Yazımızın devamında sizlere otomobile değer kazandıracak uygulamalardan bahsedeceğiz.

otomobile değer kazandıracak

Otomobile Değer Kazandıracak Uygulamalar

Otomobilinizin değerini artırmak oldukça kolay. Yapılması gereken ilk işlem aracın kaybettiği değeri geri kazandırmaktır. Bu iş için bir liste tutmanız gerekir. Değer kaybı oluşturacak bazı durumlar;

Bakımları aksatmak : Bir araçta dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bakımdır. Bakımların zamanında yapılması gerekir. Aracın ön takım ve yürüyen aksamının rutin bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Aksi halde aracın kullanım ömrü azalacaktır. Ayrıca ön takımdaki sorunlar sürüşte rahatsız edici seslerin çıkmasına sebep olacaktır.

Aracı temiz tutmamak: Otomobiller her zaman temiz ve parlak olmalıdır. Aracın dış bölümünün kirli olması boyanın dayanıklılığını azaltır. Araç kirliyken parlamaz. Bu durumda güneş ışınlarını yansıtamaz. Araca doğrudan ulaşan güneş ışınları boyanın zarar görmesine sebep olur. Ayrıca araç içerisinin kirli kullanılması koku oluşumuna neden olur. Bu aracın değerinin azalmasına sebep olabilir.

Kirli Döşemeler: Aracın iç döşemeleri zamanla kirlenir. Özellikle açık renk döşemelere sahip araçlar döşemeleri kirlendiğinde oldukça kötü gözükür. Bu aracın değer kaybetmesine neden olabilir.

Donanımların pasif olması: Araçta bulunan donanımların sorunlu olması alıcıları direkt kaçıracak ve araçta değer kaybı oluşturacaktır.

Kaportadaki ezik ve göçükler: Kalabalık şehirlerde bulunan otomobillerin bir çoğunda ezik ve göçükler bulunur. Bu durumda aracınızın fiyatı ezik ve göçük bulunmayan araçlara göre daha ucuz olacaktır.

Boyanın Kötü olması: Aracın dış görünümünü oluşturan boya parlak olduğunda araç eski model dahi olsa göze hoş gelecektir. Ancak macun çatlakları ile dolu bir araç yeni olsa dahi dikkat çekmez. Aracın boyasının kötü olması değer kaybına neden olur.

Lastiklerin kötü olması: Otomobillerde belki de zamanında değiştirilmesi gereken en önemli parçalar şüphesiz lastiklerdir. Lastikler otomobilin güvenli bir şekilde yol almasını sağlar. Aracın lastiklerinin yenilenmesi maliyetli olacağından lastiklerin eski olması aracın değerini azaltan detaylardandır.

Çizik Jantlar: Otomobillerin jantlarının çizik olması aracı kötü gösteren detaylardan biridir. Otomobilin değerinin azalmasına da sebep olur.

Otomobile değer kaybettiren bazı unsurlardan bahsettik. Aracınızı karşınıza alıp gerekli kontrolleri yapın ve bir liste hazırlayın. Listeden eleye eleye giderek sonuca hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer bu noktada aracınızda kusur yoksa bu başlığı pas geçip okumaya devam edebilirsiniz.

otomobile değer kazandıracak

Çözüm Nedir?

  • Aracınızı bir servise götürerek kontrol yaptırabilirsiniz. Bu sayede aracınızın bakımlı olduğundan emin olacaksınız.
  • Aracınızın iç bölümünde bir koku varsa koku giderici kullanabilirsiniz. Koku gidericiler aracın havalandırma kanallarını da temizleyerek orada bulunan bakterileri temizler.
  • Aracınızın döşemeleri kirliyse detaylı temizlik işlemi yaptırabilirsiniz.
  • Aracınızda çalışmayan donanımlar var ise onarım yoluna gitmelisiniz. Birçok kişi kliması çalışmayan araçtan uzak durur. Aracınızın donanımlarını aktif hale getirmelisiniz.
  • Kaportada bulunan ezik ve göçükleri boyasız göçük onarımı yaptırarak düzelttirebilirsiniz. Bu işlem ile sonuç alınamazsa boya işlemi yaptırılmalıdır. Tüm aşamaları fotoğraflamak gerekir. Ayrıca aracın boyasını pasta cila gibi uygulamalar ile parlatabilirsiniz.
  • Aracınızın lastikleri kötü durumdaysa değiştirmelisiniz.
  • Jantlarda bulunan çiziklerin çözümü boyama işlemidir. Aracınızın jantlarını boyatarak yepyeni bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Bu aşamaya kadar anlatılan işlemler aracın kaybolan değerini kazandırmak üzerineydi. Bundan sonrası ise direkt araca değer katacak işlemlerdir.

Multimedya montajı: Eski model otomobillerde eski teknoloji müzik sistemleri bulunuyor. Aracınıza uygun bir multimedya sistemi satın alarak aracınızın değerini artırabilirsiniz.

Seramik kaplama: Seramik kaplama aracın boyasını koruyarak daha parlak bir görünüme kavuşturur. Bu sayede araç daha tercih edilebilir bir hale gelir. Bu aracın değerini artıran uygulamalardan biridir.

Çelik jant montajı: Alt sınıf otomobillerde çelik jant yerine jant kapakları bulunabilmektedir. Aracın jantlarını çelik jant ile değiştirmek otomobile değer kazandıracak .

Ses Yalıtımı: Otomobilinize profesyonel bir şekilde ses yalıtımı yapabilirsiniz. Bu durumda araç iyice sessizleşir. Otomobile değer kazandıracak uygulamalardan biridir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here