Garmin Catalyst; sürüş pozisyonumuz, pist durumu gibi daha iyi bir sürüş için yapmanız gereken her şeyi sizin için analiz eden ve sizinle doğrudan iletişime geçerek en iyi pozisyonu yakalamanızı sağlayan bir yardımcı cihaz olarak üretildi.

Profesyonel otomobil sürücülerinin yol boyunca dikkat etmesi gereken çok fazla noktanın olduğunu biliyoruz. Hararetli sürüş içerisindeyken odak noktasını aracın sürüş donanımlarına ve pistle alakalı genel durumlara dikkat vermesi bir hayli zor olabiliyor.

Yakın zamanda üretilen Garmin Catalyst adında, Co-pilot görevi gören teknolojik bir cihazın üretildiğinin haberini hemen verelim. Bu cihaz sayesinde dikkatimizi tamamen yola ve sürüş tekniğimize vermek artık daha kolay.

Pist Analizi Sorunu Garmin Catalyst İle Ortadan Kalkıyor

Global Track Databese özelliği ile yol ile alakalı ayrıntılardan haberdar olabilirsiniz.

Garmin Catalyst ile piste gidip önceden önizleme yapmanıza gerek bile kalmayabilir. Çünkü bu alet sizin için bu pistin analizini çok önceden yapıp hafızasına kaydetti bile. Sizin yapmanız gereken tek şey sürüş performansınızı optimize eden bu cihaza güvenmek.

Cihazda pist bölümüne gelip genel bir bakış için pist üzerinde incelemeler yapabilirsiniz. İşaretleme yapılmış alanlarda yapmanız gerekenlerin (fren, hızlanma, viraj) ne olduğuna bakabilirsiniz.

Pistin durumuna göre hız limitiniz ve sürüş performansınızı istediğiniz ölçülerde cihaza girip sizi bu doğrultu da yönlendirmesini de sağlayabilirsiniz.

Her turunuzu birbiriyle anlık olarak karşılaştıran ve “Bu tur biraz daha yavaşsın” gibi bilgilendirici cümlelerle anlık konum bilginizi ve son durumunuzu sizinle paylaşan Garmin Catalyst oldukça kullanışlı.

Garmin Catalyst İle Pistte Üstünlük Sağlayın

Garmin Catalyst sizin için benzersiz bir sürüş koçluğu görevini üstlenir.  Sürüş performanslarınızı kaydedip bir sonraki yarış için analiz yapabileceğiniz bir ortam sunan cihaz çok daha ilginç özelliklere sahip.

Örneğin True Track Positioning teknolojisi ile ivme ölçer, 1080p yarış kaydı, görüntü işlemcileri, 10 Hz çoklu GNSS konumlandırma kombinasyonu ile yolu doğru bir şekilde izler ve tur kayıtlarınızı tutar.

Her virajda sizinle konuşan bu alet virajların keskinliğini nasıl viraj almanız gerektiğini ve vites küçültmeniz veya yükseltmeniz gereken yerleri size aktarabilir. Ayrıca nerde atak yapmanız gerektiğini de sürüş performansınıza göre size aktarabiliyor. Bu sesler ister araba hoparlörünüzden isterse kulaklığınızdan dinleyebilirsiniz. Tercih sizin.

Eski sürüş performanslarınızı kaydeden cihaz anlık olarak yarıştığınız pistte daha önce geçtiğiniz yerlerin yansımasını da ekranda paylaşarak size en doğru sürüş pozisyonunuzun ne olduğunu görsel olarak da sunuyor.

Sürüş pozisyonunuz eski sürüşünüze göre iyiyse yolun rengi yeşil oluyor eğer eski tur performansınıza göre biraz daha geride kalıyorsanız bu renk kırmızı oluyor. Renkli bir sunuş ile takip edilmesi daha kolay bir hal alıyor. Ekran performans verilerini kontrol ederken büyük puntolu yazılar ile rahat bir görüş sağlayabilirsiniz.

Garmin Catalyst ayrıca tüm yarış sonuçlarınızı ve diğer verilerinizi telefonunuzdan da kontrol etme olanağı sunuyor. Bunun için cihazda ve telefonunuzda bulunan bluetooth özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Şans değil yeteneklerinizi ön plana çıkaran bu alet son zamanlarda otomobil yarışçıları tarafından tercih ediliyor.

Son olarak uyarmamız gereken bir nokta olduğunu hemen hatırlatalım. Bu cihaz sadece yarış pisti ortamında eğlence amaçlı kullanılabilir.

 

Trafiğe açık alanlarda kullanılması kesinlikle önerilmez. Bu kurala uyulmaması durumunda maddi ve manevi hasarlarla baş başa kalabilirsiniz.

Şu an için sadece ABD’de 1000 dolar olarak satışa sunulan ürünün Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here