Nissan, Rusya faaliyetlerinden tamamen çekilme kararı aldı. Hepimizin bildiği üzere 2022 yılının başlarında Rusya, Ukrayna’ya karşı askeri operasyonlarını başlatmıştı. Bunun ardından Rusya’da faaliyet sürdüren bir çok global şirket faaliyetlerini durdurmuştu. Bunların arasında Nissan’da bulunuyordu. Şirket, geçtiğimiz Mart ayında Rusya’daki otomobil üretimini durdurmuştu. Ayrıca tüm faaliyetlerini Eylül ayına kadar askıya aldığını açıklamıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde bu askıya almanın yıl sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Şimdi ise Nissan, Rusya faaliyetlerinden tamamen çekilme kararı aldı. Durumla ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Nissan, Rusya Varlıklarını NAMI’ye Satıyor

Nissan Rusya, tüm varlıklarını NAMI’ye (Merkezi Araştırma ve Geliştirme Otomobil ve Motor Enstitüsü) satıyor. Bu satışa, St. Petersburg’daki üretim, Ar-Ge tesisleri ve Moskova’daki Satış ve Pazarlama merkezi de dahil. Tüm bu varlıklar ise artık yeni bir ada sahip olacaklar. Açıklanan bu satış, önümüzdeki haftalarda resmiyet kazanacak. Bunun sonucunda ise bu durumdan zarar gören çalışanlara 12 aylık maaşları tazminat olarak verilecek. Açıklanan maliyetlere göre bu satın alma, yaklaşık 686.455.000 dolara varacak. Ayrıca sözleşmeye göre Nissan’ın 6 yıl içerisinde tüm varlıklarını geri alma hakkı bulunuyor. Bu sebepten de Nissan’ın Rusya faaliyetlerine 2028 yılının sonuna kadar geri dönme hakkı bulunuyor. Nissan’ın Başkanı ve CEO’su Makota Uchida’da konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Uchida, “Nissan adına, Rus meslektaşlarımıza uzun yıllar boyunca işe katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Nissan Rusya ofisi

Renault Rusya’da, Daha Önceden Aynı Satışı Gerçekleştirdi

Bahsettiğimiz üzere Nissan Rusya, tüm varlıklarını NAMI’ye satma kararı aldı. Ayrıca tüm varlıklarını 6 yıl içinde geri alabilme hakkına da sahip. Fakat önemli detay ise Nissan’dan önce Renault da sahip olduğu Avtovaz’ın yüzde 67.7 hissesini NAMI’ye satmıştı. Ayrıca Fransız şirket de tüm varlıklarını 6 yıl içerisinde geri alabilme hakkına sahipti. Bunun ardından Nissan’ın da aynı şekilde bir satış gerçekleştirmiş olması gözlerden kaçacak bir detay değil. Bakalım gelecekte neler olacak?

Satılık Tüm Nissan Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here