Nissan GTR R34 Hakkında Bilinmeyen 6 Özellik

0
10398
R34 Hakkında Bilinmeyenler

Hızlı ve Öfkeli serisindeki etkileyici sahneleriyle akıllarda kalan Nissan Skyline GTR R34 modeli, bugün gerçek bir ikon haline gelmeyi başarmıştır. Hala dünyada milyonlarca hayranı olan bu model ülkemizde bulunması neredeyse imkânsız. Hep birlikte Nissan Skyline GTR R34 modelinin özelliklerine bakalım. Aynı zamanda duyunca vay be diyeceğiniz bazı bilgileri görelim.

Bazı otomobil modelleri piyasaya sürüldükleri dönemlerde büyük bir etki yaratır. Bazı modeller de yıllar geçtikçe değeri bilinir. Aynı zamanda adını gerçek efsaneler arasına yazdırır. Nissan Skyline GTR R34 modeli de bunlardan bir tanesi olarak örnek vermek hiç yanlış olmaz. Nissan Skyline GTR R34 efsanesini hepimiz Hızlı ve Öfkeli serisinden en az 1 kere görmüşüzdür. Daha sonra pek çok araba yarışı oyununda da bu model karşımıza çıkmış. Böylece kendini unutturmamayı başarmıştır.

Efsaneyi Hatırlayalım

Efsaneyi Hatırlayalım İlk kez 1998 yılında piyasaya çıkan Nissan Skyline GTR R34 modeli, 2002 yılına kadar aktif satışta kalmayı başarmıştır. İki turboya sahip olan I6 (sıralı 6 silindir) motoru sayesinde üst beygir gücü üst seviyelere çıkmıştır. Döneminin en üstün teknolojisine sahip ekranlı iç konsolu, kısa dingil mesafesi, rüzgarla adeta dans eden aerodinamik gövdesi ve eşi benzeri olmayan tasarımı sayesinde otomobil severleri kendine hayran bırakmıştır.

Nissan Skyline GTR R34 hem dönemi için hem de bugün baktığımız zaman Skyline serisinin tartışmasız en iyi modelidir. Sıradan bir motora sahip olduğu halde beygir gücünün arttırılması, onu benzersiz yapıyor. Tabi ki de onu gerçek bir efsane haline getiren ise bugün bile hayranlıkla izleyebileceğimiz mükemmel gövde tasarımıdır.

Neden Skyline Modelini Ülkemizde Göremiyoruz?

Neden Türkiye'de yokNissan Skyline GTR R34 modeli ülkemizde ya da dünya üzerinde getirtmek ve kullanmak yasak değildir. Biraz araştırma yaparsanız neredeyse hiç kullanılmamış gibi duran versiyonunu bulmanız bile mümkündür. Ancak çok daha iyi versiyonları ülkemize getirtilemiyor. Nedeni ise yasalar gereğince Türkiye’ye 3 yaşından büyük otomobil getirmek yasaktır. Ancak yurt dışında en az 24 ay yaşamış kişiler, ülkemize 3 yaşından büyük otomobilleri getirebilme şansları mevcut.

İşte R34 GT-R hakkında az bilinenler:

  1. Her R34 modelinde aynı motor kullanılmamakta.
  2. Birden fazla 4 çeker modeli bulunmakta.
  3. Mühendisleri aslında bu otomobili ortadan motorlu yapmak istiyordu.
  4. R34 renk adı sonradan değiştirildi.
  5. Bu aracın benzersiz bir modeli bulunmakta.
  6. Skyline R34 1. vites kilidine sahip.

R34’ün Modellerinde Hangi Motor Kullanıyor?

Hangi motor kullanıyorNissan Skyline GTR R34 modelinin en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri de sahip olduğu RB26 DETT motorudur. Son verimli ve derece güçlü olan bu motor, 2002 JGTC sezonu başladıktan sonra Nissan tarafından güçlendirilmiştir. Bununla birlikte VQ30DETT motoru ile değiştirilmeye karar verildi. Sezon boyunca bu motor kullanılmaya devam etti. Önceki haline göre çok daha iyi olduğu ortaya çıktı.

Birden fazla 4 çeker modeli bulunmakta;

Nissan Skyline GTR R34 modelinin en öne çıkan özelliklerinden biri de dört tekerden çekişli olmasıdır. Aktif tork vektörüne sahip olan bu sistem oldukça teknolojik ve performanslı olduğu için beğenileri toplamıştır. Daha sonra Nissan Skyline 25GT-Four modelinde de kullanılmıştır. Bu model aynı zamanda farklı şanzıman seçenekleriyle beraber sunulmuştur. Bu şanzıman 5ileri manuel ve 4 ileri otomatik vitese sahiptir.

Mühendisler İstediğini Yapamadı!

Mühendisler istediğini yapamadıO dönem Japon otomobil üreticisi olan Nissan, ekonomik olarak çok iyi bir durumdaydı. Bunun üzerine Skyline GTR R34 modelini ortadan motorlu bir spor araba olarak tasarlamak istedi. Ancak ortadan motorlu bir aracın üretilişi yalnızca özel bir üretim bandında mümkün olurdu. Bu nedenle şirket bu kararından feshetti. Böylece R34’ün ön motor formunda olmasına karar kılındı.

R34 renk adı sonradan değiştirildi;

Nissan Skyline GTR R34 modelinin simli mavi rengini hepimiz çok iyi biliyoruzdur. Bu renk, tasarımcısı tarafından sokak yarışçılarının gözde mekânı Wangan-Sen’e göndermede bulunarak Wangan Blue olarak isimlendirilmişti. Ancak art arda yaşanan ölümlü araç kazaları nedeniyle bu göndermeden vazgeçildi. Bu rengin adı Bayside Blue olarak tanıtıldı.

Benzersiz Nissan GTR R34

Benzersiz GTR34Skyline GTR R34 üretimi tamamen durdurulduktan sonra Nissan, üzerinde sayısız değişim yapılmıştır. Piyasadaki pek çok modeli araştırıp buldu ve satın aldı. Bu modellerden bir tanesi BY0 kodlu gümüş renginde boyanmıştı. İşte bu rengi taşıyan Nissan Skyline GTR R34, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir versiyondur. Daha sonra orijinal sahibinin isteği üzerine rengi değiştirilmiştir.

Skyline R34 1. vites kilidine sahip;

Nissan Skyline GTR R34 birinci vites kilidi ilginç bir özellik gibi görünse de aslında bir vites kutusu problemidir. Sürücüler, yanlışlıkla hızlı vites atarken ikinci vitesten üç yerine birinci vitese geçirmesinler diye bir kilit kullanılmaktadır. Yani bu aracı kullanırken hem geri vitese hem de birinci vitese aracı geçirirken kilit halkasını çekmeniz gerekmektedir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here