Mutlaka Sahip Olmanız Gereken Araba Donanımları -2-

0
1331

Araba donanımları konforu, rahatlığı ve güvenliği başka bir boyuta taşıyor. Konfor deneyimini üst seviyelere çıkaran araba donanımları hayatımızı kolaylaştırıyor. Son dönemlerde arabalarda sıklıkla görmeye alıştığımız donanımları listeledik. 

Mutlaka Sahip Olmanız Gereken Araba Donanımları II

Geniş Multimedya Ekranı 

Araba donanımları

Otomobillerin baz versiyonlarında genellikle küçük bir multimedya ekranı yer alıyor. Kısıtlı özelliklere sahip olan küçük ekranlar günümüzün modern otomobil tasarımına uyumsuz kalıyor. Markaların üst donanımlarda opsiyonel olarak sunduğu geniş multimedya ekranlar otomobilin iç yaşam alanına oldukça modern bir hava katıyor. Ön kokpitin çok daha yenilikçi ve teknolojik görünmesini sağlayan bu ekran son derece keyifli ve eğlenceli zaman geçirmenizi sağlıyor. Özellikle Alman üreticiler tarafından kullanılan multimedya ekranları akıcı arayüzü, dokunmatik hassasiyeti ve görüntü kalitesiyle adeta bir iPad deneyimi yaşatıyor. Tesla modellerinde kullanılan büyük ekranlar işi bambaşka bir boyuta taşıyor. Otomobilin tüm donanımlarının kontrolünün sağlandığı bu geniş multimedya ekranı geleceğin otomobilleri hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor. 

Koltuk Isıtma ve Havalandırma Sistemi 

Araba donanımları

Keyifli bir yolculuk otomobile ilk oturduğunuz andan itibaren başlıyor. Bu yüzden koltuklar son derece önemli hale geliyor. Bir önceki içeriğimizde elektrikli, hafızalı ve masaj özellikli koltuklardan bahsetmiştik. Koltuk ısıtma ve soğutma özelliği başlı başına konuşulması gereken bir konu olduğu için ayrı bir başlık altında değerlendirmek çok daha uygun görünüyor. Otomobil endüstrisinin her geçen gün gelişmesi tüketicilerin konfor çıtasını hep üste çıkarmasına neden oluyor. Bir otomobilde ev konforu arayan tüketiciler en ince detaya bile dikkat ediyor.

Bu önemli detaylardan birisi bazı otomobillerde yer alan ısıtma ve soğutma özellikli koltuklardır. Isıtmalı koltuklar soğuk kış günlerinde araca ilk bindiğinizde gerçekten çok rahat etmenizi sağlıyor. Özellikle deri koltuklar kışın çok daha soğuk olduğu için ısıtma özelliği büyük fayda sağlıyor. Havaların aşırı ısındığı bu mevsimlerde koltuk soğutma özelliğinin önemi anlaşıyor. Sıcak havalarda uzun süre yapılan yolculuklar koltuklarda ısınmaya ve terlemeye sebep olduğu için yolcuları oldukça rahatsız ediyor. Havalandırmalı koltuklar tam da bu mevsimlerde hayat kurtarıyor. Sıcak havalarda aktif hale getirdiğiniz koltuk soğutma özelliği konforunuzdan taviz vermeden yolcuğun keyfini çıkarmanızı sağlıyor. 

Panoramik Cam Tavan 

Araba donanımları

Yeni otomobillerin birçoğunda görmeye başladığımız panoramik cam tavan otomobile oldukça premium bir hava katıyor. Dış tasarıma olumlu etki etmesinin yanı sıra otomobilin iç yaşam alanına genişlik ve ferahlık kazandırıyor. Havalandırma açısından oldukça kullanışlı olan cam tavanlar sizi rahatsız etmeden otomobilin içine temiz hava girmesini sağlıyor. Özellikle uzun yolculuklarda oldukça keyifli bir donanım olan cam tavan yolcuların gökyüzünü seyretmesini ve yolculuğun tadını çıkarmasını sağlıyor. Ortalama bir otomobil modelinde yaklaşık + 5000 TL ekstra ücretle alınan cam tavan donanımı artık standart bir özellik olarak sunulmalıdır.

Bölgeli Otomatik Klima 

Kaliteli bir yolculuk için iklimlendirme sistemi büyük önem taşıyor. Sıcak ve soğuk havalarda otomobilin içinde rahat etmemiz için olmazsa olmazlardan olan klima sistemi büyük rahatlık ve konfor sunuyor. Ancak otomobilin içindeki her yolcu aynı sıcaklığı sevmiyor. Özellikle arka bölümde oturan yolcular için oldukça kullanışlı bir sistem olan bölgeli klima sistemi otomobildeki yolcuların kendi istekleri sıcaklığı seçmelerini sağlıyor. Arka bölüme konumlandırılan ikinci klima kontrol ünitesi arkadaki yolcuların sürücünün müdahalesine ihtiyaç duymadan sıcaklık ayarını değiştirmesini sağlıyor. 

Kablosuz Şarj Ünitesi 

Mobil cihazlarımızı aracımızda şarj etmek için genellikle uzun ve karışık kablolar kullanıyoruz. Bu kablo kalabalığından kurtulmanın en kolay ve pratik yolu kablosuz şarj ünitesi donanımına sahip olmaktır. Genellikle orta konsola konumlandırılan bu sistem kabloya ihtiyaç duymadan kolay bir şekilde telefonlarınızı şarj etmenizi sağlıyor. 

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here