İkinci El Otomobil Alırken Yapılan Hatalar

0
1439

İkinci el otomobil alırken yapılan hatalar ilerleyen dönemlerde oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebiliyor.Bu içeriğimizde İkinci El Otomobil Alırken Yapılan Hataları ve Dikkat Edilmesi Gerekenleri değerlendiriyoruz. 

İkinci El Otomobil Alırken Yapılan Hatalar – Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Aceleci Davranmayın 

İkinci el otomobil alırken sıklıkla yapılan hataların başında acele etmek ve sonucunda hüsrana uğramak geliyor. İkinci el otomobil alırken acele etmeyin. Almak istediğiniz otomobilin size uygun olup olmadığını araştırın. Aynı aracı kullanan farklı kullanıcıların tecrübelerinden faydalanın. Almak istediğiniz aracın herhangi bir kronik arızasının olup olmadığını öğrenin. Günümüzde internet üzerinde birçok farklı markanın kullanıcı deneyimlerinin paylaşıldığı forum sayfaları mevcut. Bu tarz sayfaları takip ederek almak istediğiniz araçla ilgili bilgileri kolayca bulabilirsiniz. Blog sayfamızda bulunan araç incelemelerini ve kıyaslamalarını takip ederek almak istediğiniz aracın özelliklerini, performansını, yakıt tüketimi ve diğer tüm ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden araştırmanızı yaptıktan sonra aracın size uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Bu şekilde ön araştırma yapmak sizi ilerde yaşanabilecek durumlara karşı bilgilendirecektir

Aracı Mutlaka Ekspertiz Kontrolüne Götürün 

İkinci el otomobil alırken

İkinci el otomobil alırken hala satıcının sözüne güvenip otomobili ekspertize götürmeyen alıcılar var. Lütfen bu hatayı yapmayın. Çok güvendiğiniz bir tanıdığınızdan bile alsanız her iki tarafın da mağdur olmaması için almak istediğiniz otomobili mutlaka ekspertize veya yetkili servise götürün. Otomobili detaylı bir şekilde kontrol ettirin ve size belirtilen durumun dışında bir şey çıkarsa almaktan vazgeçin. Bazı durumlarda aracı satan kişi aracın kusurlarını gerçekten bilmiyor ve bunu satarken ekspertizde öğreniyor. Bu yüzden hem satıcının hem de alıcının mağduriyet yaşamaması için aracı mutlaka güvendiğiniz bir profesyonel kuruma gösterin. Böylece her iki tarafta mağdur olmadan aracın bir kusuru varsa erken ortaya çıkacaktır. 

Aracın Geçmişini Öğrenin

İkinci el otomobil alırken

Basit bir sorgulama ve araştırma sonucunda aracın tüm geçmişini kolayca öğrenebilirsiniz. Aracın plaka ve şase numarasından hasar kaydını sorgulayabilir ve herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer araç kazaya karışmışsa kazanın büyüklüğünün ve aracın hangi parçalarının onarıldığını bilirsiniz. Daha sonra aracın bakımlarını kontrol etmelisiniz. Varsa servis faturalarını incelemeli ve aracın gerekli bakımlarının zamanında ve eksiksiz yapıldığından emin olmalısınız. Eğer faturaları temin edemezseniz aracın bakımlarının yapıldığı servise başvurarak hangi işlemlerin ne zaman yapıldığını öğrenebilirsiniz. İkinci el otomobil alırken mutlaka aracın geçmişi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Ufak bir sorgulama işlemini yapmamanız halinde ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 

Çok Yüksek Kilometreli ve Yıpranmış Araçlardan Uzak Durun 

Çok yüksek kilometre yapmış ve yıpranmış araçlardan uzak durmalısınız. Araç fiyatlarının sürekli olarak arttığı günlerde ekstra olarak çıkacak her masraf sizi zorlayacaktır. Bu yüzden mümkün olduğu kadar düşük kilometreli ve yeni model bir araç almaya gayret gösterin. Eğer bakımları zamanında yapılmış, iç mekanı yıpranmamış ve iyi kondisyonda yüksek kilometreli bir araç almak isterseniz tüm kontrollerini yaptırıp alabilirsiniz. 

İkinci El Piyasasında Tutulan Bir Model Tercih Edin 

Bazı markalar satarken oldukça zor satılıyor. Bu gibi durumları yaşamamak için ikinci el piyasasında hızlı satılan ve çok tercih edilen modellere yönelin. Örneğin FIAT, HYUNDAI, TOYOTA ve VOLKSWAGEN modelleri ikinci el piyasasında oldukça fazla talep görüyor ve hemen satılıyor. Piyasada oldukça az bulunan, parça ve onarım sıkıntısı yaşanan araçlar oldukça zor ve değerinin çok altında satılır. Bu gibi durumları yaşamamak için araç seçiminizi doğru yapmanız gerekir. Almak istediğiniz aracın ihtiyaç duyduğunuz anda değerinde satılmasını istiyorsanız yukarda belirttiğimiz markaların araçlarını tercih edebilirsiniz.

İkinci Araba El İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here