Arabanız Hakkında Bilmedikleriniz

0
1374
Arabanız Hakkında Bilmedikleriniz

Arabalar artık sadece A’dan B’ye gitmek için kullandığımız bir grup somun ve cıvata değil. Yeni teknolojiler sayesinde, sahne arkasında bizi güvende, rahat ve direksiyonda mutlu tutmak için her türlü şeyi yapıyorlar. Detaylar için “Arabanız Hakkında Bilmedikleriniz” adlı yazımızı okumaya devam edin.

Burada, belirli yol koşullarına uyum sağlamaktan karanlıkta görmemize izin vermeye kadar modern otomobillerin yapabileceğini bilmediğiniz 11 şeye bakıyoruz.

Arabanız Hakkında Bilmedikleriniz

  1. Gösterge panelinde gördüklerinizi tamamen özelleştirin

Arabalar ortaya çıktığından beri orta konsolları büyük ölçüde aynı kaldı ve sürücüye hız, devir sayısı, yakıt ve acil durum uyarı ışıkları gibi temel bilgileri gösteriyor.

Şimdi, gösterge panelleri değişiyor ve giderek daha fazla araba, görüntülenmesini istediğiniz şeyi seçmenize izin veren özelleştirilebilir gösterge kümeleriyle donatılıyor. Bu, ortalama yakıt tüketiminiz, bir navigasyon ekranı veya ne kadar ekonomik sürdüğünüzle ilgili istatistikler olabilir.

yeni araba özellikleri

Yeni nesil en iyi orta konsollardan biri, iki Nvidia Tegra 3 işlemci tarafından desteklenen tamamen dijital bir ekran olan Audi’nin Sanal Kokpitidir. Ekran tam olarak sürücünün istediği şekilde özelleştirilebilir, böylece müzik seçmek veya yönlere bakmak için gözlerinizi yoldan ayırmanız gerekmez.

  1. Sizin için park etsin

Çok az sürücü arabasını park etmekten hoşlanır, özellikle de diğer insanların beklediği yoğun bir yolun kenarına paralel park etmeye çalışırken. İyi haber şu ki, üreticiler bu sorunu fark ettiler ve park etmenin stresini elinizden alacak teknoloji geliştirdiler.

Ultrason, akustik ve radar da dahil olmak üzere bir dizi farklı sinyal kullanarak, bazı otomobiller artık tek bir düğmeye dokunarak dar park yerlerine manevra yapabilir ve bu, zor işi sizin için yaparken arkanıza yaslanıp rahatlamanızı sağlar.

park asistanı

Bu tür bir teknoloji kulağa uzay çağı ve pahalı gelebilir, ancak aslında yeni Ford Focus, Renault Megane ve Volkswagen Golf dahil olmak üzere oldukça ucuz arabalarda mevcut. Öyleyse park etmeyi sevmiyorsanız, neden bir sonraki arabanız olarak bunlardan birini seçmiyorsunuz?

  1. İnternete bağlanın

Çevirmeli interneti hatırlayanlarınız için, arabanızda web’e bağlanma fikri oldukça çılgınca gelecek. WiFi özellikli arabaların popülaritesi artıyor, çoğu yeni araba artık bir miktar internet bağlantısına sahip. Bu tür sistemler, bir cep telefonunun kullandığı gibi bir SIM kart takarak çalışır ve sizi direksiyonun arkasından web’e erişmek için hızlı bir 4G ağına bağlar. Tesla, 2012’den beri bağlantılı araç teknolojisine öncülük ediyor ve şimdi klima ve hatta park etme gibi araç özelliklerini kontrol etmenizi sağlayan bir akıllı telefon uygulaması sunuyor.

Bu teknolojinin amacı ne? Yeni başlayanlar için, aracınızın stereo sistemi aracılığıyla internetten doğrudan müzik akışı yapmanıza olanak tanır ve ayrıca uzaktan erişim ve görüntülü arama gibi bir dizi başka işlev için kullanılabilir ve size telefonunuza bağlanma ve nerede olursanız olun aracın işlevlerini kontrol etme gibi özellikleri sunar.

  1. Her yolcu için farklı sıcaklıklar

Klimayı açıp soğumak istiyorsunuz, ancak ailenizin geri kalanı çok üşümekten şikayet ediyor. Bu tanıdık geliyor mu?

Geleneksel araç içi termostatlar kabin boyunca yalnızca bir sıcaklık sunabilirken, daha yeni lüks otomobiller, sürücüye ve her yolcuya kendi ısıtma ve soğutma kontrollerinin verildiği çok bölgeli iklim kontrolünden yararlanır.

klima Arabanız Hakkında Bilmedikleriniz

Karmaşık hava dağıtım sistemleri sayesinde, bu, herkesin sıcaklığı istediği gibi ayarlamasına olanak tanır. Böylece artık çok sıcak veya soğuk olduğu konusunda çekişmeye gerek kalmaz.

  1. Bir sonraki toplantınızı kolaylıkla bulun

Araç içi navigasyon bir süredir ortalıkta dolaşıyor, ancak teknoloji çok daha gelişmiş hale geliyor. İnternete bağlı arabaların gelişi sayesinde, GPS sistemleri artık dijital programınıza göre doğru yol tarifleri sunabilir, böylece tam olarak nerede ve ne zaman olmanız gerektiğini bilirsiniz. İş için çok fazla sürüş yapanlar için mükemmel.

  1. Polen ve kirleticilerin %80’inden kurtulabilirsiniz

Alerjiniz varsa, belki de en güvenli yer arabanızdır. Modern araçlar, kabine girmeden önce havadaki alerjenlerin yaklaşık %80’ini kaldırabilen gelişmiş polen ve temizleyici filtrelerle donatılmıştır, böylece direksiyon başında mutlu bir şekilde nefes alabilirsiniz.

  1. Sürüş sırasında değişen koşullara uyum sağlayın

Modern otomobiller, belirli ortamlarda sürüş tarzınızı değiştirme içgüdüsüne güvenmek yerine, artık farklı koşulları algılayacak kadar akıllı ve daha fazla güvenlik, konfor ve performans sağlamak için belirli özellikleri uzaktan ayarlayacak.

karlı sürüş Arabanız Hakkında Bilmedikleriniz

Audi’nin dört tekerlekten çekişli Quattro sistemi gibi teknoloji, bilmediğiniz bir yerde sürerken idealdir, koşullara bağlı olarak optimum yol tutuşu, viraj alma ve güç dağılımı sağlar. Böylece sağanak yağmurda veya buzda sürerken bile her zaman güvende hissedeceksiniz.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here