Mustang’in Detayları Açıklandı

2
1395

Avrupa ve Türkiye’de satışa sunulacak olan Ford Mustang’in teknik verileri gün yüzüne çıktı.

Avrupa normlarına uygun olarak üretilecek Ford Mustang’in detayları duyuruldu. Sporcuda 2,3 litrelik, turbo beslemeli benzinli EcoBoost görev alacak. Bu motor 313 HP güç ve 432 Nm tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza 5,8 saniyede ulaşan Mustang’de 6 ileri vitesli manuel şanzımana yer veriliyor. Ortalama yakıt tüketimiyse 8 litre/100 km olarak açıklanıyor. Daha büyük hacimli, 5,0 litrelik atmosferik V8 motorsa 415 HP güç ve 530 Nm tork verilerine sahip. Bu model, 0’dan 100 km/s hıza 4,8 saniyede ulaşıyor ve otomatik şanzımanla gücü arka aksa aktarıyor. Her iki motor seçeneği, Convertible karoser seçeneğinde de sunulacak. Ülkemizde satışa sunulması içinse yılın son çeyreğini beklemek gerekiyor.

2 YORUMLAR

  1. Amerikalı otomobil üreticisi Ford’un efsane modellerinden biri olan Mustang Türkiye’de satışa sunulmaya hazırlanıyor. 1964 yılından bu yana Türkiye dahil Avrupa pazarına hiç resmen ithal edilmemiş olsa da Mustang ülkemizin en beğenilen spor otomobillerinden biri olmayı başardı. Üretildiği yıldan bu yana 6 kez yenilenen ve Avrupa pazarına resmen hiç satılmayan Mustang, sonunda içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa pazarında resmen Ford tarafından satılacak. Modele Avrupa’da şimdiden, 45’i Türkiye’den olmak üzere 2 bin 600 adet ön sipariş geldi. Efsanenin Türkiye’de satışa sunulmasının yılın üçüncü çeyreğinden itibaren başlaması bekleniyor. Henüz Türkiye fiyatı belinlenmedi, ancak fiyatların 130 ilâ 150 bin dolar arasında olması bekleniyor. Karakteristik tasarım detaylarının muhafaza edildiği 6’ncı jenerasyon Mustang, Fastback ve Convertible gövde seçenekleriyle yollara çıkacak. 2.3 litre EcoBoost motorla 317 beygir güç üreten araç, 5.0 litre Ti-VCT V8 ile de 421 beygir güce ulaşıyor. EcoBoost motor ile 0’dan 100 km/saat hıza 5.8 saniyede ulaşılırken, V8 motorda bu süre 4.8 saniyeye düşüyor. Araçta 10 farklı renk seçeneği bulunsa da en fazla ilgi görmesi beklenen rengin model ile özdeşleşmiş olan kırmızı olması bekleniyor. Aracın tutkunlarına rahatsızlık vermemek için tasarıma teknoloji desteği geleneksel dokuyu bozmadan yerleştirilmiş. Deri kaplı 3 kollu direksiyonun ardındaki büyük iki daire içinde hız ve devir göstergeleri yer alıyor. Mekanik el freni sürücüye yakın ol

  2. Almanlar spor otomobillerini seviyorlar ama görünen o ki Amerikan spor otomobillerini de en az kendilerinin ki kadar beğeniyorlar. Avrupa satış verilerine göre Ford Mustang kendisinden daha pahalı ve –tartışılabilir ama- daha keyifli bir sürüş sunan rakiplerini geçerek Almanya’da Mart ayında en çok satan spor otomobil konumuna yerleşti. Ford geçtiğimiz ay Almanya’da 780 adet Mustang sattı. Daha büyük bir pazar olan ABD’nin 12.563’lük satış adedine baktığımızda bu çok olmayabilir ama Audi TT, BMW Z4, Jaguar F-Type, Mercedes-Benz SLK ve AMG GT, Porsche Boxster, Cayman ve 911 gibi rakiplerini geride bırakmaya yetti. Mart’ta liderliği eline almış olsa da Mustang bu yıl Almanya’nın en çok satan spor otomobili ünvanını alacak kadar müşteriye ulaşamadı. 2.299 adetlik satışla Audi TT Mustang’i (1.823 adet) geride bıraktı ve şimdilik birinci. TT ve Mustang’i 1.811 adetlik satışla Porsche 911 takip ediyor. Mustang’in Almanya’da bu momentumu yıl boyunca koruyup koruyamayacağı ise merak konusu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here