Uzun ömürlü araç kullanımı için en önemli parçalardan biri motordur. Bu hayati parçanın sağlıklı çalışabilmesi için motor koruma ürünlerinin kullanımı ve temizlik de büyük önem arz eder. Siz de arabanızı uzun yıllar güvenle kullanmak istiyorsanız motor koruma nedir bilmenizde fayda var. Böylece düzenli bakımlarla daha uzun süre aracınızdan yüksek verim alabilirsiniz. Dilerseniz motor koruma cilası olarak da bilinen bu ürüne ve uygulama adımlarına birlikte göz atalım.

Motor Koruma Ne İşe Yarar?

Arabasının bakımlarını düzenli olarak yapan sürücüler, motor koruma uygulamalarını da sıklıkla yaptırıyor. “Motor koruma” denildiğinde akılda ilk canlanan şey bir süreç. Fakat bu kavram aslında bir ürüne işaret ediyor. Ürün, sprey formunda satılıyor ve motor bölümüne sıkılarak yüzeylerin korunmasına yardımcı oluyor. Böylece toz, çamur, zift, yağ, demir tozları ve kireç gibi maddelerin yüzeylere tutunmasını zorlaştırıyor. Ayrıca bir cila olarak bilinmesinin temelinde, motor yüzeyinde bıraktığı parlaklık yatıyor. Bu sebeple motor koruma ne işe yarar sorusuna verilebilecek yanıtlar da çeşitleniyor. Siz de temiz ve bakımlı bir görüntü için motor koruma işlemini tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra motor koruma, aracın sorunsuz çalışmasına yardımcı oluyor. Motorun toz tutmasını engelleyen bu özel malzeme, aracın bu bölümünü koruma altına alıyor ve zamana karşı direnmesini kolaylaştırıyor.

motor koruma nasıl yapılır

Motor Koruma İşlemi Neden Yaptırılır?

Araçların motoru hem mekanik hem de elektronik sistemlerin birlikte çalıştığı bir sistemden meydana geliyor. Yaşanan teknolojik gelişmeler sebebiyle de oldukça karmaşık bir yapıya sahip. Temelde dayanıklılığı ve gücü artırılan motorlar, kullanım farklılıklarına göre daha kısa sürede yıpranabiliyor. Bu yıpranma ve aşınma süresi üzerinde olumlu yönde etki yaratabilmek için periyodik motor temizliği ve bakımlar şart. Üstelik bu işlemler, aracın genel ihtiyaçlarına ve diğer akşamların durumunu öğrenmenizi sağlıyor.

Motor Koruma Nasıl Yapılır?

Araç motorunun paslanmasını önlemek ve temiz kalmasını sağlamak için motor koruma nedir nasıl yapılır konusunda fikir sahibi olmanızda fayda var. Bu işlem genellikle motor temizliği ile birlikte yapılıyor. Ürünü yüzeye sıkmadan önce motorun temizlenmesi gerekiyor. Bu sebeple tüm süreç öncesi, kaputun altındaki elektrik devrelerini koruma altına alınmalı. Böylece motor koruma nasıl yapılır merak edenler için ilk adımın açıkta kalan kabloları sıvı temasından korumak olduğunu söyleyebiliriz. Sonrasında özel aparat ve püskürtmeli cihazlarla temizlik işlemi gerçekleştiriliyor. Bu sayede motor koruma için yüzey hazır hale getiriliyor. Sonrasında sprey formdaki ürün tüm yüzeyi örtecek şekilde sıkılıyor. Ürünü bir sünger yardımıyla yedirdikten ve tamamen yayılmasını sağladıktan sonra işlem tamam. Tüm bu temizlik ve koruma aşamaları, aracın boyutları ve kirlilik seviyesine göre 45-60 dakika arasında tamamlanabiliyor.

Motor bakımı hakkında daha fazlasını merak ediyorsanız Motor Yağı Viskozitesi Nedir? yazımıza da göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here