Moskvitch, 2002 yılında otomobil üretimini durdurmuştu. Ardından ise 2006 yılında kesin iflas başvurusu yapmıştı. Fakat tüm bunlar geride kalmış gibi gözüküyor. Aylar öncesinde Renault’nun AvtoVAZ’daki %67.69’luk hissesini Rusya Otomotiv ve Motor Araştırmaları Enstitüsü’ne (NAMI) satmaya karar vermesinin ardından markanın yeniden canlanacağı ilk kez açıklandı. Şimdi ise yeni model Moskvitch araçların üretime başlayacağı iddia edildi. Avrupalı bir otomobil gazetesi, Moskova belediye başkanı Sergei Sobyanin tarafından Moskvitch araçların bu yıl montaj hattından çıkacağını söylediğini ifade etti. Ayrıca Sobyanin, Renault’un hissesini satmasının ardından fabrikalara binlerce işçi alımı yapılacağının da sözünü vermişti. Alımın yapılması planlanan bu tesis, Renault’un ülkeden ayrılmasından sonra faaliyetlerini durdurmuştu. Ama görünen o ki bu tesis tekrardan faaliyete geçecek. Moskvitch’in yeniden canlanması ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Moskvitch Üretim Planı: Yıl Sonuna Kadar 600 Araç

Moskvitch markasının üretim planı da açıklandı. Yukarıda bahsettiğimiz tüm detayların ardından şimdi markanın bu seneki hedeflerine bir göz atalım. Markanın ilk hedefi yıl sonuna kadar 200’ü elektrikli olmak üzere 600 araç üretmek. Gelecek sene için ise markanın hedefleri oldukça iddialı. Moskvitch, 2023 yılında üretimi tam 50.000 adede yükseltmeyi hedefliyor. Moskova Belediye Başkanlığı ve Kamaz’ın yaptığı ortak açıklamaya göre ise fabrikaya tam 82 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak.

Moskvitch Aleko1

Diğer yandan ise Moskvitch, kendisine bir ortak arıyor. Hali hazırda zaten ANE ve JAC Motors ile birlikte çalışan marka, yeni ortaklar ile üretimi hızlandırmak istiyor. Markanın Çinli ortakları ise şimdiye kadar bir çok yardımda bulundu. Bu ortakların şu ana kadar markaya sadece tasarım ve mühendislik platformu konusunda yardımcı olmadıkları belirtildi. Buna göre ortak şirketler, markaya fabrikanın otomobilleri üretmek için ihtiyaç duyduğu araçları da sağlıyor. Diğer yandan ise Moskvitch üretimi konusunda çok fazla heveslenmemekte gerekli. Çünkü Renault ülkeden ayrılmış bile olsa yapılan anlaşmaya göre geri dönme hakkı bulunuyor. Daha önce de bahsettiğimiz üzere şirket eğer isterse 6 yıl içerisinde tüm faaliyetlerini tekrardan üstüne alabilir. Bakalım ilerleyen zamanlarda bizleri neler bekliyor?

 

Satılık Tüm Renault Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here