Morgan Reviving Plus 8, yeni yarıştan esinlenen GTR bir avuç birimle sınırlı tutuldu. Plus 8’in üretimi resmi olarak 2018’de sona erdi, ancak Morgan onu Plus 8 GTR adlı özel bir seri ile geri getirecek. Gelin yeni Morgan Reviving Plus 8 GTR modeli daha yakından inceleyelim.

Morgan Reviving Plus 8; Yeni Yarıştan Esinlenen GTR

Seçkin küresel pazarlar veya daha doğrusu müşteriler için yalnızca 9 araba ile sınırlı tutuldu. Bu araçların tümü, küçük İngiliz otomobil üreticisinin durdurulan bir projenin ardından üçüncü taraf bir şirketten kısa süre önce yeniden satın aldığı, yeniden görevlendirilmiş ve yükseltilmiş şasi üzerine inşa edilecek. Bu yazdan itibaren Pickersleigh Road fabrikasının yanındaki Tasarım ve Mühendislik Merkezlerinde hayata geçecekler.

Morgan’ın yarış geçmişinden esinlenen Plus 8 GTR, onlarca yıldır otomobil üreticisinin modellerinde görülmeyen yüksek omuz çizgisine sahiptir. Araçta genişletilmiş tekerlek kemerleri, yeni ön çamurluklar, ayırıcı spot ışıklar ve ekstra kaput panjurları gibi gelişmiş stillere sahip olacak. Arka kısım yontulmuş difüzör ve sert tavan ile revize edilmiştir. Araç içi krema renginde ayarlanmış, 1990’ların Plus 8 yarışçılarını anımsatan beş kollu merkezi kilitli tekerlekler de olacak.

Morgan Reviving Plus 8; Yeni Yarıştan Esinlenen GTR

Tasarım şefi Jonathan Wells, “Şu anda V8 ile çalışan bir Morgan’ı yeniden canlandırılacak. Yeni platformlara ve güç aktarma organlarına sıkı bir şekilde odaklanan bir üretici için bariz bir seçim gibi görünmeyebilir.” dedi. Ancak, fırsat bir dizi tekerlekli şasiyi yeniden devreye alma ve Plus 8 GTR gibi heyecan verici özel bir proje yaratma fırsatı sundu. Bu proje, Morgan’ın tasarım ve mühendislik ekiplerinin geçmişteki Morgan modellerinin en sevdikleri unsurlarından bazılarını yeniden gözden geçirmelerine yardımcı oldu. Ayrıca gelecekteki Morgan otomobillerinde görünmesini umduğumuz bazı özellikleri denemelerine de olanak sağladı.

Tüm ‘aero-şasi’ Plus 8’ler gibi, GTR de BMW’nin 4.8 litrelik V8 motorunu kullanacak. Kod adı N62, orijinal spesifikasyonda 362 HP üretti. Ancak yeni arabada yükseltilecek, bu nedenle kesin çıktı henüz bilinmiyor. Değirmen, her biri sabit tahsislere sahip altı ileri manuel veya altı ileri ZF otomatik şanzımana bağlanacak.

İkinci El Otomobil İlanları

Arabanı Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here