Modifiyeli Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

0
1683
modifiyeli araba

Modifiyeli araba almak birçok kişinin hayallerini süslüyor. Modifiyeli araba alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu ayrıntılarıyla cevapladık.

Motor Modifiyesi Profesyoneller Tarafından Yapılmalı 

Modifiyeli araba alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konu aracın motorudur. Yanlış kişiler tarafından yapılmış motor modifiyesi ciddi sıkıntıları beraberinde getirir. Üreticiler orijinal motora müdahale edilmemesini tavsiye ediyor. Ama siz yinede motoru modifiye edilmiş bir araç almak istiyorsanız bu aracın geçmişini öğrenin. Türkiye’de modifiye camiası birbirini tanır ve yapılan işlere hakimdir. Özellikle almak istediğiniz araba Supra ve S2000 gibi özel bir modelse aracın modifiye geçmişini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Belirli özel servislerde yapılan profesyonel modifiye işlemleri oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Arabanın motor modifiyesi hakkında bilgi edinemediyseniz ve içinize sinmediyse kesinlikle uzak durmalısınız. 

modifiyeli araba

Yürüyen Aksam Parçaları Kontrol Edilmeli 

Bazı modifiyeli araçların süspansiyon sistemleri orijinaline aykırı şekilde alçaltılıp yere yakınlaştırılıyor. Bu araçların geneli yürüyen aksam parçalarında sorun çıkartıyor. Sürekli altı değen araçlar ciddi şekilde hasar görüyor. Bu yüzden modifiyeli araç almak istediğinizde aracı hemen bir expertize gösterip her yerini kontrol ettirmelisiniz. Aracı lifte kaldırıp altına ve yürüyen aksam parçalarına bakmalısınız. İlkel yöntemlerle yapılan amortisör alçaltma işlemi aracın sürüş dinamiklerine ciddi zararlar veriyor. Bazı merdiven altı atölyelerde yapılan kesme işlemi sonrasında modifiyeli arabalar sürüş dinamiklerinden yoksun ve oldukça rahatsız bir hale geliyor. Kazaya davetiye çıkaran bu uygulama oldukça yanlış ve tehlikelidir. Eğer aracınızı basık hale getirmek istiyorsanız arabanıza uygun olarak üretilen coiloverları tercih etmeniz çok daha sağlıklı ve mantıklı olacaktır. Yurt dışında yapılan bazı air süspansiyon sistemleri de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Ancak bu sistemlerin hiçbirisi aracın orijinal parçalarının konforunu ve güvenliğini sunmuyor. 

Orijinal Parça Kullanılmalı 

Modifiyeli araba alırken modifiye işleminde kullanılan parçaların orijinal olup olmadığından emin olmalısınız. Örneğin replika jant kullanımı çok ciddi trafik kazalarına sebebiyet verebilir. Aracın ağırlığına ve yüzey baskısına dayanamayan replika jantlar çoğu zaman kırılıp kazaya sebebiyet verebiliyor. Bu yüzden jantın orijinal olması oldukça önemlidir. Aynı şekilde lastik genişliği ve ebatı büyük önem taşıyor. Araç için belirlenen ölçülerin çok uzağında lastikler kullanılması aracın performansını törpülüyor ve güvenlik açığı yaratıyor. Orijinal parça kullanımının en önemli olduğu yer araç motorudur. Aracın motorunda uyumsuz ve yan sanayi parçaların kullanılması ilerleyen dönemlerde ciddi sıkıntılar yaratabilir. Özetlemek gerekirse modifiyeli arabada modifiye edilmiş tüm parçaların orijinal olduğundan emin olmanız gelecekte bir sürpriz yaşamamanız için oldukça önemlidir. 

Gerçekten Modifiyeli mi? 

Evet bu başlık sizi biraz şaşırtmış olabilir ama modifiyeli arabalarda oldukça sık karşılaşılan tatsız bazı durumlar karşısında tedbirli olmalısınız. Kazaya karışan ve ağır hasar alan araçların kusurlarını gizlemek için modifiye adı altında makyajlama operasyonu yapılıyor. Örneğin kazalı bir BMW 3 Serisi M görünüme çevirme adı altında onarılıp satılıyor. Boş paket kazalı bir Passat, Elegance donanıma çevirme bahanesiyle onarılıyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta gerçekten hatasız ve kazasız olup sadece modifiye amaçlı yapılan dönüşümlerin olduğunuda unutmamanız gerektiğidir. 

Bu gibi durumlar karşısında kendinizi güvenceye almak için aracın modifiye işleminden önceki fotoğraf ve videolarını talep etmelisiniz. Eğer aracı satan kişi bu durumu ön görerek modifiye işlemini kayıt altına almışsa modifiyeli arabayı gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. 

Modifiyeli arabalar gerçekten etkileyici ve sportif görünümleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Uzun dönem sorunsuz bir kullanım deneyimi yaşamak istiyorsanız yukarıda belirtilen önemli konulara dikkat ederek profesyonel ellerde yapılmış iyi kondisyonda bir modifiyeli araba sahibi olabilirsiniz. 

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here