Modern otomobillerin en gereksiz özellikleri sizin için hiç merak konusu oldu mu?  Modern lüks otomobillerin lüks adı altında satılması için motor performansının yanında müşterilere ayrıcalık tanıyan ekstra özelliklere de sahip olması gerekir. Bu konuda lüksün simgesi olarak sayılabilecek ve hepimizin tahmin ettiği bazı özellikler bulunuyor. Ancak listemizdeki otomobillere eklenen özellikler biraz abartılmış ve gereksiz olarak sayabileceğimiz nitelikte otomobiller üretilmiş.

Geçmiş dönemlerde bir otomobil radyosu hatta otomobil için kullanılan sigara küllükleri lüks sayılırken günümüz modern otomobillerinde zengin müşterileri daha farklı yansıtacak özelliklere geçmek istenmesi gayet normal. Ancak farklı olmak için absürt olmaktan kaçamayan otomobiller bulunuyor. Hız kesmeden listemize geçelim.

Mercedes-Benz: Kokular

Modern Otomobillerin En Gereksiz Özellikleri listemize Mercedes-Benz ile başlıyoruz. Mercedes-Benz sahiplerine özel olan bir özellikten bahsedelim. Çoğu sürücü arabanın içi güzel koksun diye özel olarak üretilen araba kokularından alır. Ancak eğer bir Mercedes sahibiyseniz bu özel kokuların araçla birlikte geldiğini bilmelisiniz. Marka kimliğini kokuları ile yansıtmayı isteyen Mercedes her biri 2 ay süren koku kalıcılığı ile bizce gereksiz bir işe imza atmış. Premium özellikler arasında en aşağı sıralarda yer verdiğimiz Mercedes kokuları her müşteriye hitap etmiyor olabilir.

Rolls-Royce: Starlight Headliner

Rolls-Royce ile yolda giderken geceleri tavan da bulunan yıldız parıltısı görünümünde olan ışıklarla gitmek lüks’ün en belirgin özelliklerinden biri olabilir. Ancak bu özellik Rolls-Royce gibi bir otomobil için çok basit ve gereksiz kalıyor. Üstelik bu özelliğe sahip olmak için fazladan 17.000 dolarınız olması gerekiyor. Otomobillerin en gereksiz özellikleri listemiz Bentle ile devam ediyor.

Bentley: Breitling Marka Saati

Bir başka lüks otomobil temsilcilerinde olan Bentley Premium olduğunu unutmuşçasına çoğu otomobilde bulunan saat özelliğini araca eklemiş. Belki herkesin aracında Breiting’in üretmiş olduğu Tourbillion isimli saat yok ancak yine de bu özellik lüks bir otomobili temsil edemeyecek kadar sıradan olmuş.

Mercedes-Benz: Sıçrama Modu

Daha önce Mercedes ile Off-Road yapan birini gördünüz mü bilmiyoruz ancak ünlü şirket bu tip yolculuklar için araçta sıçrama modu özelliği bulunduruyor. İsteyen sürücüler bu özelliği tadını engebeli yollarda çıkarabilirler.

Tam ismi Free Driving Assist olarak bilinen özellik Bounce modu ile yukarı ve aşağıya doğru sıçrama yapıyor. Ancak bu özelliği her Mercedes sahibinin kullandığını düşünmek çok gerçekçi bir yaklaşım olmaz. Dolayısıyla Mercedes’in SUV modelleri için geliştirdiği bu özellik listemizde gereksiz otomobil özellikleri arasında yer aldı. Otomobillerin en gereksiz özellikleri BMW ve şampanya bardakları ile devam ediyor.

BMW: Şampanya Bardakları

Otomobillerin En Gereksiz Özellikleri

Bu özelliği BMW dışında Rolls Royce, Bentley gibi markalarda da görüyoruz. İç mekan konusunda konfor odaklı bir tasarım örneği olan kol dayama altında bulunan şampanya bardakları kendi kendisini doldurabilen bir sisteme sahip. Tamamen zevkine düşkün arka yolcular için getirilen bu özellik ne kadar gerekliydi tartışılır.

Volvo: Vites Topuzu

Otomobillerin En Gereksiz Özellikleri

Genellikle güvenli otomobiller üretmesiyle tanıdığımız Volvo müşterilerini memnun etmek için lüks konusunda girişimler de bulunuyor. Örneğin son olarak SUV modelinde kullandığı kristal vites topuzu buna en iyi örnek. Aslında bakarsanız işçilik ve yapısal olarak kendi halinde güzel bir görünüme sahip olan vites topuzu otomobille buluşunca çok gülünç durmuş. Daha farklı bir model tercih edilebilirdi. Bu nedenle Otomobillerin en gereksiz özellikleri listemizde yer aldı.

McLaren: Altın Motor Kaputu

Otomobillerin En Gereksiz Özellikleri

Listemize Mclaren ile devam ediyoruz. Şimdiye kadar üretilmiş en iyi performans otomobillerinde biri olan McLaren kısa süre önce 20 milyon dolar ile açık artırmaya çıktı.

Etkileyici tasarımı ve motor performansı ile göz dolduran otomobil motor kaputunda bir altın barındırıyor. Aslına bakarsanız kaputun kendisi zaten altın. Yine ne kadar gerekli olduğunu tartışabileceğimiz özelliklerden biri. Sizin fikriniz nedir?

Kia: Driver Talk

Otomobillerin En Gereksiz Özellikleri

Otomobillerin en gereksiz özellikleri arasında belki de en gereksizi olarak kabul edebileceğimiz bir özellik var. Kia bütçe dostu otomobil üretmenin dışına çıktı ve artık ilginç özellikleri bulunan modern otomobiller üretiyor.

Bunlardan biri de Sorento modelinde bulunan Driver Talk özelliği. Bu özellik sayesinde Driver Talk seçeneğini aktif hale getirip en arka yolcu bölmesinde bulunan yolcularla doğrudan iletişime geçebiliyorsunuz. Yani özelliğin amacı en arkaya bağırmak yerine sakin bir tonda da sesinizi duyurabilmek. Gerçekten eğlenceli ancak bir o kadar da gereksiz bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Rolls-Royce: Hırsızlığa Karşı Sistem

Otomobillerin En Gereksiz Özellikleri

Lüks otomobillerin gerçekten büyük sorunları oluyor. Bunlardan biri de Rolls-Royce markasının aracına ve logosuna aldığı önlem olarak karşımıza çıkıyor. Ünlü lüks otomobil şirketi logonun çalınmasına yönelik yapılan girişimlerde hareket algılayıcı sensörler yardımı ile kendisini korumaya alıyor. Böylece logo çalınmamış oluyor. Lüks bir otomobil markasının en gösterişli logolar arasında yer alan logosunu çalmak isteyen insanlar olacaktır. Ancak yine de bu özelliğin ne kadar gerekli olduğu tartışmaya fazlasıyla açık. Kararı siz verin.

Otomobillerin en gereksiz özellikleri listemiz burada sona erdi. En Çok hangi özellik dikkatinizi çekti? Yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here