McLaren 675LT Hakkında Her Şey

0
1134

Öncekikle McLaren 650S (2014’ten 2017’ye kadar üretildi) hiçbir şekilde tembel veya atıl değildi, ancak McLaren yine de orta seviye süper otomobillerinin daha sert çekirdekli, daha pist odaklı bir türevini tasarlamayı tercih etmiştir . Sonuç olarak 675LT olarak ismini almıştır ve kardeşinden biraz daha keskin çıktı.  McLaren 675LT Hakkında Her Şey

Devamında Basitçe ifade etmek gerekirse, McLaren 12C kendi iyiliği için fazla rafine edilmiş, sürücüyü bir miktar katılımdan mahrum bırakmış ve temelde çok hızlı sürmesi çok kolay olan bir süper otomobil yaratmak için çaba göstermektedir.

Ayrıca Ortaya çıkan McLaren 650S, yeni ön ve arka  bölümlerinin dışında, biraz daha vahşi olmasına rağmen, hala tam olarak agresif değilidir.

Bu bağlamda Adındaki “LT” ifadesi ” L ong  T ail” anlamına geliyor – aracın arka kaplamasına uygulanan ve 675LT’nin ;görünüşte önemsiz bir şekilde 33 mm daha uzamasına neden olan bir değişiklik. Bu, yalnızca bir amaç düşünülerek yapıldı ;650S’nin elde edebileceğinden daha yüksek viraj alma hızlarını mümkün kılacak ;ve onu yarış pistinde görev için çok daha uygun hale getirecek ilave yere basma kuvveti.

 650S’den Daha Hafif

Devamında Kabin yapısında aynı “Monocell” merkez şasisi kullanılırken, 650S’nin güzel görünen bazı parçaları kabinden çıkarılmaktadır. Klima kaldırılmıştır (ancak isteğe bağlı olarak mevcut), halı ve ses yalıtımı ile birlikte; standart çanak koltuklar, 26,5 kg tasarruf için tek parça karbon fiber yarış koltukları ile değiştirilmektedir.

Ayrıca Ayrıntılara gösterilen tüm bu dikkatin sonucu, temel otomobile kıyasla; toplam ağırlıkta 100 kg azalma ve çok daha içgüdüsel bir sürüş deneyimi oldu.McLaren 675LT Hakkında Her Şey

Daha hızlı Değil 

Daha düşük bir boş ağırlık ve güçteki bir artışın birleşimi doğal olarak ;performansın artmasını sağladı, ancak fark düşündüğünüzden daha küçüktü. Aslında, 675LT marjinal olarak daha hızlı bir; 0 – 100 km/s sürat süresi (3.0 saniyeye karşı 2,9 saniye) yayınlarken, eklenen gücünün çoğu ;daha yüksek hızlar elde etmek yerine ekstra aerodinamik sürtünmenin üstesinden gelmeye harcanmaktadır.

McLaren 675LT Hakkında Her Şey

Kağıt üzerindeki performansı beklendiği kadar gelişme göstermese de, McLaren 675LT ana; görevinde başarılı oldu; çağının en iyi yol arabalarından birini (650S) en iyi pist arabalarından birine dönüştürmek.

McLaren 675LT Hakkında Her Şey

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here