McLaren Speedtail Nihayet Üretimde

0
1718
McLaren Speedtail Nihayet Üretimde

İlk kez 2018’de gösterilen 3 koltuklu McLaren Speedtail nihayet üretimde. Çift turbo V8, 230 kW elektrik motoru ve batarya teknolojisindeki en son özelliklere sahiptir. Ayrıca bazı söylentiler aracın saatte 403 kilometre hıza kadar ulaşabildiği iddia ediyor.

Yaklaşık 40 milyon civarında tahmini bir fiyatı olan yeni Speedtail, McLaren’e özgü 3 koltuklu bir konfigürasyona sahip. Sürücü arabanın ortasında otururken, iki yolcu koltuğu her iki tarafta sürücünün biraz arkasında yer alıyor. Bu, 1990’ların başında Güney Afrikalı Gordon Murray tarafından tasarlanan ünlü McLaren F1 süper otomobilinde kullanılan oturma konfigürasyonunun aynısıdır.

McLaren's 400 km/h-plus hybridSonrasında Güç açısından, McLaren bazı ağır donanımlara ağırlık veriyor. Kullanılan benzinli motor, diğer McLaren süper otomobillerinde kullanılan M840T çift trubo V8’in geliştirilmiş halidir. 230 kW geliştiren tamamen yeni elektrik motoruyla birlikte toplam güç 773 kW olarak derecelendirilmiştir.

0-300 km / s 13 saniyede!

Yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman kullanan bu kombinasyon, Speedtail’in 13 saniyede 0-300 km/s hızlanmasını sağlar!

Gelişmiş pil teknolojisi

Devamında Speedtail’in şaşırtıcı performansının anahtarı, en azından kısmen; otomobilin kullandığı gelişmiş pil teknolojisinden kaynaklanıyor. Pil hücrelerinin özel dahili soğutması kullanılmaktadır; hücreler, ısıyı hücrelerden uzaklaştıran; ve pilin tekrar tekrar en iyi performansı sunmasını sağlayan hafif yalıtım yağına daldırılır.

Ayrıca Elektrikli motor Formula E’den türetilmiş teknolojiyi kullanıyor ve ;McLaren’e göre bu, Speedtail’e şu anda üretilen otomobilde kullanılan herhangi bir ;elektrik motorunun soğutma ve entegrasyon dahil en yüksek performanslı setup’ını sağlıyor. Güç dağıtımı, ortalama bir spor arabanın veriminin iki katı olan 8.3kW / kg’dır.

Peki ya diğer yüksek teknoloji özellikleri?

Bununla birlikte McLaren Speedtail, yan aynalar yerine HD televizyon ekranlarına sahip. Bunlar kontak açıldığında kapılardan dışarı açılmaktadır. Ancak sürücü “Hız” düğmesine bastığında düzgün hava akışı sağlamak için geri çekilirler. Güneş siperliği yok, bunun yerine Speedtail kokpite giren ışığı ayarlamak için elektro-kromatik cam kullanmaktadır.

Hız modu etkinleştirildiğinde, optimum yüksek hızda sürüş yüksekliği elde etmek için kabin yaklaşık 30 mm alçalmaktadır

Yerleşik pil şarj cihazı

Son olarak 1990’lardan kalma orijinal McLaren F1 üç koltuklu, saklama süreleri; boyunca pili dolu tutmak için özel yapım bir pil şarj cihazına sahipti. Ayrıca Yeni Speedtail bir plug-in hibrit değil, bu nedenle araç sahiplerinin pil seviyelerini yüksek tutmak için günlük olarak arabayı takmaları gerekmiyor. Çünkü, otomobil frenlendiğinde veya ;sürücü gaz pedalından kaldırdığında enerji geri kazanımlı sistemler sayesinde aküyü hibrit şekilde şarjlı tutar.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here