McLaren 570’de En iyi 3 Güvenlik Özelliği

0
906
McLaren 570'de En iyi 3 Güvenlik Özelliği

McLaren gibi üreticiler yarış ve performans ile eş anlamlıdır ve bu nedenle ürün yelpazeleri bu özellikleri yansıtır. Ancak hızlı kullanacaksanız, ve bir şeyler ters giderse sizi güvende tutacak olan şey nedir? McLaren 570’de En iyi 3 Güvenlik Özelliği daha yakından bakıyoruz.

İlk olarak 2016 yılında tanıtılan McLaren 570 serisi, McLaren 540’ın daha güçlü bir devamı olarak tanımlanabilir. En büyük değişiklik güç çıkışı olmasına rağmen, aracın dış kısmında kozmetik değişiklikler yapıldı. Hem 540 hem de 570, yine de markanın giriş seviyesi olarak kabul ediliyor ancak hata yapmayın, yavaş değiller. McLaren 570’de En iyi 3 Güvenlik Özelliği

McLaren ürün stratejisi, Sports Series, Super Series ve Ultimate Series olmak üzere üç kademeye ayrılmıştır. 570, en ulaşılabilir olmasının yanı sıra makul performans sunan Sports Series’in bir parçasını oluşturur.

McLaren 570 iç mekan

1. Hava yastıkları

McLaren 570GT ve Spider çeşitleri, hem sürücü hem de yolcu için emniyet kemeri ön gergileriyle donatılmıştır. Sistem, yaklaşan bir çarpışma algılarsa, her iki yolcuyu da en güvenli konuma çekmek için emniyet kemerlerini otomatik olarak gerer. Çarpışma gerçekleştiğinde, hem sürücüyü hem de yolcuyu güvende tutmak için bir dizi hava yastığı açılır.

Hava yastıkları, çarpışma sırasında başı ve bacakları güvende tutan diz hava yastıklarının yanı sıra ön hava yastıklarını da içerir. 570 serisine ayrıca yandan darbeli hava yastıkları monte edilmiştir. Bunlar, kapı ile yolcunun gövde alanı arasında yastıklama oluşturmak için açılır.

 

McLaren 570'de En iyi 3 Güvenlik Özelliği

2. Sürücü yardım sistemleri

Çoğu yeni araçta olduğu gibi, McLaren 570 serisi, yalnızca sürüş deneyimini ve performansını geliştirmekle kalmayıp; aynı zamanda sürücünün araç üzerindeki kontrolünü sürdürmesine yardımcı olmak için; çeşitli sürücü destek sistemleri ile donatılmıştır. Tanıdık bir öğe, sert fren manevraları sırasında ;tekerleklerin kilitlenmesini ve kaymasını önleyen ve; aracı sadece 31 metrede; 100 km / h den – 0 km / h ye  yavaşlatan ABS frenleridir.

Çekiş kontrol sistemi ve elektronik denge kontrol sistemi, dört tekerleğin hepsinin asfaltta kalmasını sağlar; ve dar virajlarda veya ani hızlanma ve frenlemelerde bile çekişi korur. Bu da, aracın yönlendirilmesini ve kazaları önlemeyi daha kolay ve daha öngörülebilir hale getirmektedir

 

McLaren 570

3. MonoCell şasi

Ayrıca Herhangi bir otomobil üreticisinin kabul edeceği gibi, yolcu güvenliğindeki; ilk ve en önemli bileşen, aracın gövdesi ve şasi yapısıdır. McLaren’deki mühendisler de buna inanıyorlar, ancak aynı zamanda araçları hafif tutmaya da inanıyorlar. Bu, temelde büyük bir karbon fiber küvete benzeyen; karbon fiber MonoCell II şasinin geliştirilmesine neden oldu.

Son olarak Motor, koltuklar, tavan ve süspansiyon bu şasiye sabitlenmektedir ve ;sonuçta toplam 1 356 kg kuru ağırlık elde edilmektedir. Bu şasi sadece McLaren’in aracın dinamiklerini iyileştirmesine izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda ;çelikten hem daha hafif hem de daha güçlü olan ;karbon fiber yapı, bir çarpışma sırasında yolcuları güvende tutacak.

2.EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here