Ferrari SF90 Spider Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey

0
2993
Ferrari SF90 Spider

B2019’da Ferrari SF90 Stradale modelini dünyaya tanıttı ve şimdi bir yıl sonra İtalyan markası Spider üstü açık modelini tanıtıyor. SF90 Spider’a daha yakından bakıyoruz ve Ferrari SF90 Spider Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey.

Hem coupé hem de üstü açık modellerin  bir V8 benzinli motorla donatılmış olması şartıyla, SF90’ın 488 modellerinin en iyisi olduğunu varsaymak mümkündür. Ancak bu, SF90 araçları soy ağacındaki yeni bir dalın parçasını oluşturduğundan yanlış bir varsayımdır. SF90 modelleri, Modena’daki üretim hattından çıkan ilk seri üretim plug-in hibrit modeldir.

SF90 Spider

1. Hardtop Tavan

SF90 Spider, SF90 modelinin üstü açık çeşididir ve kanvas bir tavan yerine geri çekilebilir bir hardtop kullanır. Bu sadece daha iyi ses yalıtımı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda gövde sertliğini de iyileştirir. 14 saniyede hareket ettirilebilen ve sürüş sırasında kullanılabilen hardtop ayrıca daha yüksek hızlara izin veriyor ve geleneksel soft-top sistemlerinde olduğu gibi 150 ila 200 litre yerine 100 litre yer kaplıyor. Ferrari SF90 Spider Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Şey.

En etkileyici olanı, tavan kapalıysa SF90 Stradale’nin coupé muadili ile aynı 340 km / s azami hıza ulaşacağı gerçeğidir.Ayrıca tavan ister yukarı ister aşağı olsun, V8 motoru arka camdan görünür durumda kalır.

 

Ferrari SF90 Spider İç Mekan

2. Araç Dinamikleri

Ferrari, içten yanmalı ve elektrikli motor kombinasyonundan en fazlasını elde etmek için; yeni çekiş ve denge kontrol sistemleri geliştirmek zorunda kaldı. Çekiş, frenleme ve tork vektörlemeye odaklanan İtalyan firma ;yeni bir eSSC (elektronik Yan Kayma Kontrolü) sistemi geliştirdi. Bu sistem, arka tekerlekler çekişi bozduğunda bile aracın kontrol altında; kalmasını sağlamak için dört tekerleğe gönderilen güç miktarını düzenler.

Ayrıca Ferrari, hem benzinli hem de elektrikli motorlar için tork kullanılabilirliğini yöneten; Elektronik Çekiş Kontrolü’nü (eTC) içermektedir. Bu, hassas direksiyon dinamikleri sağlamak için viraj alma sırasında; ön akstaki iç ve dış tekerleklerdeki çekişi kontrol eden güncel bir tork yönlendirme sistemi ile desteklenmektedir.

ABS ve EBD sistemleri, frenlemeyi fren sistemi ve elektrik motorlarından gelen; tork frenlemesi arasında bölen bir kablolu fren sistemi içerir. Bu, aküler için frenleme altında rejeneratif kurtarmaya izin verirken frenleme dinamiklerini iyileştirir.

 

Ferrari SF90 Spider

3. Elektrikli Motor

Bununla birlikteSF90’ın Ferrari’nin serisinin geri kalanından ayrı olduğu ana alanlardan biri, eklenti hibrid güç aktarma organıdır. Sistem hala 4.0 litrelik, turboşarjlı, V8 benzinli bir motor; kullanırken, aynı zamanda üç elektrik motorunu da içeriyor. Ön tekerleklere takılan iki elektrik motoru var, biri aracın arkasında bulunmaktadır. Ayrıca Ön taraftaki ikisi bir RAC-e (Viraj Açısı Düzenleyici, Elektrikli) sistemi kullanırken; arkadaki, Formül 1’dekine benzer bir MGUK (Motor Jeneratör Birimi, Kinetik) konfigürasyonunda çalışıyor.

Son olarak Elektrikli ve benzinli motorun birleşik güç çıkışı, 800 Nm nominal tork ile ;şaşırtıcı bir 735 kW’a ulaşıyor. Bu kombinasyon ve 8 ileri otomatik çift kavramalı şanzıman; ile SF90 Spider, 2,5 saniyede 100 km/s, 7.0 saniyede 200 km/s ve 340 km/s azami hıza ulaşıyor.

2. EL OTOMOBİL

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here