Mazda MX30 İlgi Çekici Fiyatı İle Podyumda!

0
1649
Mazda MX30

Mazda MX30 ile bomba gibi geliyor, tasarlanan ihtişamlı SUV rakiplerini şimdiden göz dağı vermeye başladı. Pazarda büyük bir yere sahip olmak için elinden geleni yapan Mazda yönetimi, yaptığı başarılı işlerle takdir topluyor. Elektrikli otomobil pazarına iddialı bir giriş yapan Mazda, bu konuda son derece kendine güveniyor. Normal yakıtlı otomobilleri ile elektrikli otomobillerinde de aynı sürüş konforunu sunmayı hedefliyen marka bu iddiasını tutturmuş gibi gözüküyor. Yeni çıkan elektrikli Suv modellerine göre, fiyat konusunda da uygun bir liste belirleyen marka, MX30’u pazarlama konusunda oldukça hırslı gözükmekte. Hem boyutlar hem de sunduğu donanım özelliklerini fiyatı ile birleştirince aslında ortaya fiyat\performans canavarı bir makine çıkıyor.

MX30 2021

Mazda MX30 En Son Teknolojilere Sahip!

Mazda MX30 sunduğu donanım özellikleri ile göz dolduruyor ama bu modelin getirdiği yeniliklerin sadece birisi. Yapılan tasarım detayları ve kullanılan teknolojiler MX30’u son derece gözde bir Suv yapıyor. MX-30’da, e-Skyactiv adı verilen teknoloji kullanılıyor. Yapılan açıklamalara göre ilk etapta bu elektrikli kompakt SUV 200 km menzil sunan haliyle satışa sunulacak. Burada Avrupalı kullanıcıların bir günlük ihtiyacının 30 km’den biraz fazlası olduğu sonucu ortaya çıkınca menzili artırarak aracın dinamiğini ve bataryasını geliştirmişler. Avrupa’da 2020’nin ikinci yarısında satışa sunulacak model Türkiye’de de satışa sunulması beklenen gelişmeler arasında. Mazda tarafından yapılan açıklamada MX adını kullandığımız modellerimizde otomotiv sektörünün kalıplaşmışlığına meydan okuduk ve bu araçta da aynısını yapacağız mottosu benimsenmiş durumda yer almakta. Aracın tanıtımında 4,395mm × 1,795mm × 1,570mm ile ölçüleri ve 2,655mm dingil mesafesi gibi detayları açıklanırken, toplam gücünün 145 HP olduğu belirtildi. WLTP tüketim sonucu yani gerçeğe en yakın tüketim sonucuna göre 200 kilometre menzili olacak.

MX30 2021
MX30 2021

MX30’un Fiyatı Ne Olacak?

Mazda Motor Europe CEO’su Yasuhiro Aoyama benim hislerime tercüman olan bir açıklama yaptı: “Tüm ürünlerimizde olduğu gibi, tasarımcılarımız ve mühendislerimiz, ilk elektrikli aracımız için çok net bir hedef belirledi. Mazda’nın DNA’sının önemli bir parçası olan ve rakiplerle kıyaslandığında bizi eşsiz kılan tasarımı ve sürüşünün iyi olması. Sürüş keyfi sunmak, tasarladığımız her Mazda’nın kalbidir ve elektrikli otomobilimizde farklı olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

MX30 İngiltere’de bildik araçlarla aynı etiket olan 27 bin 495 Sterline satışa sunuldu. 800 Sterlin kaparo yatıranlar 2021 yılının başında araçlarını teslim almaya başlayacak.

2. EL MAZDA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here