Mazda Hakkında Bilmediğiniz 3 Şey

0
1382
Mazda tarihi

Mazda, birçok insanın bilmediği ilginç bir geçmişe sahiptir. Güvenilir bir bayi olarak bilinirken, diğer bayilerin sahip olmadığı bazı etkileyici teknolojiler de yarattılar ve bu da onları diğer rakiplerinden farklı yapmaktadır. Mazda Hakkında Bilmediğiniz 3 Şey .Şirketin nasıl başladığı ve nasıl bu kadar büyük, başarılı bir iş haline geldiği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

MAZDA HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ 3 ŞEY

1920’DE BAŞLADI

Mazda 1920’de başladı ancak Japonya’da Toyo Cork Kogyo Corporation olarak tanınmaktaydı. İlk olarak makine ve mantar aletleri sattılar, ancak 1931’de Japon pazarına küçük araçlar ve üç tekerlekli kamyonlar satmaya başladılar. Şirket yerel olarak kaldı ve Cosmo 110S lüks spor coupe için motor geliştirmek de dahil olmak üzere yıllar boyunca teknolojik uzmanlıkları üzerinde çalıştı. Bu arabalardan ilki 1967’de üretime geçti. Bu arabalardan ikisi daha sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne satmıştır. 

1970 yılında, ilk ABD lokasyonu Seattle’da Mazda Motor of America (NW), Inc kurulduğunda kurulmuştur. Bu, Japonya’dan Seattle Limanı’na ithalat geldiği için Amerika Birleşik Devletleri’nde otomobil satışlarının başlangıcını başlattı.Mazda Hakkında Bilmediğiniz 3 Şey

DÜNYANIN İLK İKİZ DÖNER MOTORUNU SATTI

Yaratıcı olma konusunda Mazda her zaman ileride olmaktadır ; ancak Japonya’daki hükümet otomotiv üretimini konsolide ettiğinde bir dönüm noktasındaydılar. Her şirketin tam kapsamlı bir şirket olmak yerine aracın belirli bir bölümüne odaklanmasını istediler. Mazda, bunu Japonya’daki diğer otomobil üreticilerinden sıyrılma zamanı olarak aldı. İlk olarak Alman mühendis Dr. Felix Wankel tarafından düşünülen döner motor teknolojisini geliştirmek ve iyileştirmek için çok çalıştılar. Bu, Mazda’nın bağımsız bir otomobil şirketi olmaya devam etmesini sağlar.

Bu teknolojiyi yıllarca geliştirdikten sonra Mazda; 1967 Cosmo Sport’unda dünyanın ilk çift rotary motorunu gururla satmaya başlamıştır. Bu, 2.072 pound ağırlığında, saatte 115 mil azami hıza ve dört ileri manuel şanzımana sahip bir otomobil.

SKYACTIV TEKNOLOJİSİ OLUŞTURULDUmazda skyactiv

Son zamanlarda Mazda, SKYACTIV mühendisliğini geliştirmek için çok çalıştı. Bu, genel motor performansından ödün vermeden yakıt tüketimini azaltmaya çalışan bir dizi teknolojiden oluşur. Her zaman motoru yeniden tasarlamanın yanı sıra gövde ve şanzıman iyileştirmelerini iyileştirmeye çalışıyorlar. Bu, etkileyici ve rekabet etmesi zor olan EPA tarafından tahmin edilen mpg derecelendirmeleri sağlar. SKYACTIV özelliği, Mazda’nın araçlarını satmaktan gurur duymasının yalnızca bir nedenidir.

Mazda ayrıca diğer rakip motorlara göre; daha fazla potansiyel yakıt enerjisi kullanan SKYACTIV gaz teknolojisine sahiptir. Mükemmel yakıt verimliliği sağlarlar ve normal motorlardan daha yüksek sıkıştırma oranlarına sahiptirler. Bununla birlikte , Silindirlerde bulunan hava-yakıt karışımı şaşırtıcı derecede sıkıştırır ;böylece her damla yakıttan daha fazla enerji sıkıştırmaktadır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here